Το πιο «ταξιδεμένο» Tesla στον κόσμο έχει 900.000 χιλιόμετρα

Πέτρος Σηφαλάκης
Το πιο «ταξιδεμένο» Tesla στον κόσμο έχει 900.000 χιλιόμετρα
Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model S έχει φτάσει αισίως τα 900.000 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό του και συνεχίζει ακάθεκτος για να σπάσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Η Tesla είναι μια σχετικά καινούργια μάρκα οπότε στους δρόμους δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητά της με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Το Tesla που έχει καλύψει, επιβεβαιωμένα, τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο είναι ένα κόκκινο Model S P85, ένα από τα παλαιότερα Model S δηλαδή και έχει γράψει 900.000 χλμ! Ο ιδιοκτήτης του κατέχει και το ρεκόρ χιλιομέτρων με Tesla Roadster, στα 620.000 χιλιόμετρα.

Επόμενος στόχος του είναι να φτάσει το 1.000.000 με το Model S του. Όπως λέει ο ίδιος, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το δεύτερο σετ μπαταριών στο αυτοκίνητο. Οι μπαταρίες είναι το πιο ευάλωτο σημείο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αφού κατά τα άλλα λίγα πράγματα απαιτούν συντήρηση. Ο κινητήρας δεν χρειάζεται τίποτα, το σασμάν είναι πάρα πολύ απλό με μόλις μια ταχύτητα για κίνηση εμπρός και άλλη μια για όπισθεν (ελάχιστα κινούμενα μέρη, δηλαδή) και μένουν μόνο αναρτήσεις και φρένα να χρήζουν συντήρησης ανά κάποιο διάστημα.

Έτσι κι αλλιώς ελάχιστα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα μπορούσαν να φτάσουν τα 900.000 χιλιόμετρα με το ίδιο μοτέρ και το ίδιο σασμάν, οπότε η αντικατάσταση μπαταριών στο Tesla δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Σύμφωνα με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, όταν φτάσει το 1.000.000 θα αναφέρει αναλυτικά τι έχει χρειαστεί το αυτοκίνητο για να φτάσει σε αυτόν τον εντυπωσιακό αριθμό χιλιομέτρων, οπότε και θα αποκαλυφθούν πολλά για την αξιοπιστία του μοντέλου σε βάθος χρόνου και στη βαριά χρήση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!