Προ των πυλών το νέο Audi A3

Πέτρος Σηφαλάκης
Προ των πυλών το νέο Audi A3
Το νέο premium μικρομεσαίο μοντέλο της Audi το περιμένουμε να παρουσιαστεί μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και θα είναι αρκετά διαφορετικό από το απερχόμενο.

H Audi έδωσε προτεραιότητα στην εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων μοντέλων, των SUV της και του μικρότερου -αλλά και γερασμένου- A1, με αποτέλεσμα το A3 να μπει σε λίστα αναμονής. Ένα μικρό φρεσκάρισμα τόνωσε την εικόνα αλλά και τις πωλήσεις του, όμως το νέο μοντέλο το περιμένουμε σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα.

Στις αρχές του 2020 θα κάνει την πρεμιέρα του και θα βασίζεται σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή της πλατφόρμας MQB, πάνω στην οποία είναι «χτισμένο» και το σημερινό. Θα διατίθεται σε επτά διαφορετικές εκδοχές, την κλασική πεντάθυρη χάτσμπακ, τη σεντάν, την ηλεκτρική A3 e-tron, την «πολυδιάστατη» A3 Allroad με crossover στοιχεία, τις σπορ S3 και RS3 και μια νέα, liftback έκδοση για την οποία οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, για την ώρα.

Η γκάμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης θα αποτελείται από τον 1.5 TFSI με 130 και 150 ίππους, τον 2.0 TSI με 190 ίππους και τον ντίζελ 2.0 TDI με ισχύ από 136 έως 204 ίππους. Φυσικά το S3 θα κρατήσει την τετρακίνητη φιλοσοφία του με έναν κινητήρα 2.0 TFSI των περίπου 330 ίππων και το RS3 θα ξεπεράσει αρκετά τους 400 ίππους, για να ανταγωνιστεί την κορυφαία Mercedes-AMG A45 S των 421 ίππων. Φήμες λένε ότι το RS3 θα έχει και ένα σύστημα που θα μοιράζει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα ώστε να προσφέρει κάτι αντίστοιχο με το Drift Mode που θα έχει η νέα Mercedes-AMG.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!