H Citroen επενδύει στα σεντάν μοντέλα

Πέτρος Σηφαλάκης
H Citroen επενδύει στα σεντάν μοντέλα
Τρία νέα σεντάν θα αποκτήσει η Citroen μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κίνηση που αποδίδει φόρο τιμής στην ιστορία της και την παράδοση που έχει σε αυτά τα οχήματα.

Την ώρα που ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στραφεί στα SUV, υπάρχει μια μάρκα που συνεχίζει να επενδύει στα «ξεπερασμένα», για πολλούς, σεντάν. Η Citroen πάντοτε ακολουθούσε ένα δικό της δρόμο και δεν πήγαινε από το δρόμο που έπαιρναν όλοι, άρα δεν μας κάνει και τόση εντύπωση.

Φυσικά η μάρκα έχει επενδύσει σε SUV μοντέλα για να είναι ανταγωνιστική και τώρα θέλει να ξαναμπεί στο χορό των σεντάν, που στο παρελθόν έχει γράψει ιστορία. Τα μοντέλα με αμάξωμα τριών όγκων για πολλούς δεν έχουν μέλλον, όμως έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό και σύντομα θα αποτελέσουν και μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ογκώδη SUV, μαζί με τα πάντα επίκαιρα station wagon. Η κίνηση της Citroen είναι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να έχει παρουσιάσει τρία νέα σεντάν και το πρώτο θα είναι η ολοκαίνουργια C6 που θα αποκαλυφθεί το 2020.

Ο Arnaud Belloni, στέλεχος της Citroen επιβεβαίωσε τα παραπάνω στο βρετανικό Autocar και είπε: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την άνοδο των SUV όμως αυτό μας ανοίγει χώρο για να φανταστούμε εκ νέου τα σεντάν. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ρηξικέλευθη, γιατί μπορεί να παρερμηνευθεί, όμως υπόσχομαι αυτά τα νέα αυτοκίνητα να είναι καινοτόμα. Δεν θα πάρουμε ακραία ρίσκα, πρέπει να πουλάμε και αυτοκίνητα, όμως θα κουβαλάνε την παράδοσή μας και θα κοιτάζουν για νέους τρόπους ώστε να μας συστήσουν ξανά την κατηγορία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!