Νέο εργοστάσιο στην Τουρκία ετοιμάζει το Volkswagen Group

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο εργοστάσιο στην Τουρκία ετοιμάζει το Volkswagen Group
Μια νέα μονάδα παραγωγής θα χτίσει ο όμιλος Volkswagen στην Τουρκία το οποίο θα κατασκευάζει μοντέλα της Skoda, της SEAT αλλά και της Volkswagen.

Επέκταση των εργοστασίων του ετοιμάζει το Volkswagen Group και οι υπεύθυνοι πήραν την απόφαση να ανοίξουν ένα νέο, στην Τουρκία. Η μονάδα παραγωγής θα βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη και θα «ξεμπλοκάρει» τα εργοστάσια του ομίλου, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν, τον τελευταίο χρόνο θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει περισσότερα αυτοκίνητα αλλά τα εργοστάσιά τους δεν είχαν μεγαλύτερη δυνατότητα παραγωγής και δούλευαν με τέρμα γκάζι.

Όπως λέγεται, σε συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, το κράτος του Κατάρ που έχει μερίδιο του Volkswagen Group άσκησε πιέσεις προκειμένου το νέο εργοστάσιο να γίνει στην Τουρκία. Υπολογίζεται ότι από το 2022 ή τις αρχές του 2023, θα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά και ότι θα έχει ετήσια δυνατότητα παραγωγής της τάξεως των 350.000 αυτοκινήτων. Ακόμη δεν έχουν πάρει την απόφαση για το ποια μοντέλα θα κατασκευάζονται σε αυτό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!