Koυνάει μαντήλι από το Μεξικό ο τελευταίος Βeetle!

Πέτρος Σηφαλάκης
Koυνάει μαντήλι από το Μεξικό ο τελευταίος Βeetle!
Το τελευταίο VW Beetle νέας γενιάς εγκατέλειψε τη μονάδα παραγωγής στο Μεξικό με προορισμό το μουσείο της Volkswagen στην ίδια χώρα!

Γνωρίζαμε ότι το Beetle της Volkswagen είχε πάρει ήδη το δρόμο προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πλέον όμως, δεν... βρίσκεται στο δρόμο, αλλά έφτασε στον προορισμό του. Συγκεκριμένα, το τελευταίο Beetle εγκατέλειψε τη γραμμή παραγωγής στο Μεξικό και βάζοντας έτσι τίτλους τέλους στο σημαντικότερο όνομα στην ιστορία της Volkswagen και ταυτόχρονα στο μοντέλο που διέσωσε τη γερμανική μάρκα και τη γλίτωσε από την πτώχευση.

Δυστυχώς, ο νέος Σκαραβαίος δεν γνώρισε ποτέ την επιτυχία του προγόνου του, όμως κρατούσε επί χρόνια ζωντανό το όνομα Beetle στην γκάμα της μάρκας και αυτό αποτελεί από μόνο του κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Συνολικά, σε όλα τα χρόνια της καριέρας του, το Beetle πούλησε πάνω από 21,5 εκατομμύρια μονάδες.

Για αυτόν τον αριθμό «ευθύνεται» κυρίως η πρώτη του γενιά, ο γνωστός μας Σκαραβαίος. Η δεύτερη γενιά, το New Beetle, πούλησε περίπου 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 1998 που παρουσιάστηκε μέχρι και το 2010, ενώ η τρίτη του γενιά -που μετονομάστηκε ξανά σε Beetle- πούλησε περίπου 500.000 μονάδες από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Το τελευταίο Beetle που φτιάχτηκε, ήταν σε μπλε χρώμα Denim Blue και θα εκτίθεται στο μουσείο της Volkswagen στο Μεξικό. Επίσης, φτιάχτηκαν και δύο ειδικά κόκκινα "Kings Red" Beetle με τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και με ξεχωριστό ταμπλό, διαφορετικά καθίσματα και διαφορετικά κλειδιά. «Είναι αδύνατο να φανταστούμε, πού θα ήταν η Volkswagen χωρίς το Beetle. Εφτασε η ώρα του, ο ρόλος που έπαιξε όμως στην εξέλιξη της μάρκας μας, θα είναι πάντοτε στις καρδιές μας», δήλωσε ο CEO του Volkswagen Group στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!