To Saab 9-3 επιστρέφει σε ηλεκτροκίνητη μορφή και με κινεζική «καταγωγή»

Πέτρος Σηφαλάκης
To Saab 9-3 επιστρέφει σε ηλεκτροκίνητη μορφή και με κινεζική «καταγωγή»
Τα δικαιώματα της Saab ανήκουν στη National Electric Vehicle Sweden, μια νέα εταιρεία που... κατάγεται από την Κίνα και σκοπεύει να ξαναβγάλει στους δρόμους το 9-3.

Πάνε κάποια χρόνια, από τότε που η Saab μας... κούνησε το μαντήλι και αποχαιρέτησε την παραγωγή. Η εταιρεία έκλεισε, τα δικαιώματά της όμως ανήκουν στη NEVS, μια εταιρεία που έχει ιδρυθεί από τον Kai Johan Jiang, έναν Κινέζο επιχειρηματία που έχει γεννηθεί στο Trollhattan, την «πατρίδα» της Saab στη Σουηδία.

NEVS σημαίνει National Electric Vehicle Sweden και τα δικαιώματα της Saab τα αγόρασε το 2012. Το κινεζικό πλέον brand, έχει στα σκαριά ένα μοντέλο που είναι μεν νέο, όμως βασίζεται στο Saab 9-3. H πλατφόρμα που χρησιμοποιούν, είναι η Epsilon της General Motors, που βρισκόταν κάτω από τα 9-3, Opel Vectra C και άλλα μοντέλα της εποχής και πλέον θα φιλοξενεί ένα σετ μπαταριών και ηλεκτροκινητήρα για να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

To εργοστάσιο που θα αναλάβει την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου 9-3 στην Κίνα θα έχει ετήσια δυνατότητα παραγωγής 50.000 αυτοκινήτων. Ακόμη η NEVS δεν μας έχει δώσει λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου της, δεν ξέρουμε τι όνομα θα έχει και ούτε αν θα διατίθεται εκτός Κίνας. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η εξωτερική του εμφάνιση θα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με αυτή του τελευταίου Saab 9-3.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!