H Volkswagen έκανε καλύτερο χρόνο από Formula 1 στο Goodwood (vid)

H Volkswagen έκανε καλύτερο χρόνο από Formula 1 στο Goodwood (vid)
Το ηλεκτροκίνητο ID.R έκανε την ανάβαση του Goodwood σε καλύτερο χρόνο, από ότι ένα μονοθέσιο της McLaren είκοσι χρόνια πριν και πλέον είναι το ταχύτερο όχημα που έχει περάσει από αυτή.

Η Volkswagen μας έχει δείξει τις προθέσεις της με το ID.R και... δεν αστειεύεται. Κατάφερε να κάνει πέρασμα από την ανάβαση του Goodwood σε μόλις 41,18 δευτερόλεπτα, ενώ το προηγούμενο ταχύτερο όχημα που είχε περάσει, είχε κάνει χρόνο 41,60 δευτερόλεπτα και ήταν ένα μονοθέσιο της Formula 1 της McLaren. Το μονοθέσιο έκανε το ρεκόρ το 1999 και έκτοτε, γρηγορότερο όχημα δεν είχε περάσει από το Goodwood έως και φέτος.

Ήταν η περίοδος που η Formula 1 χρησιμοποιούσε τα V10 ατμοσφαιρικά μοτέρ και η απόδοσή του ήταν κάπου στους 800 ίππους, με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 600 κιλά. Το ID.R δεν έχει τέτοιες αναλογίες καθώς αποδίδει 670 ίππους και ζυγίζει περίπου στον τόνο. Ωστόσο η Volkswagen για να επιτύχει αυτό το ρεκόρ έστησε το ID.R ακριβώς στα μέτρα της ανάβασης για να έχει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά, κάτι που δεν είχε γίνει στην MP4/13 της McLaren. Επίσης οι μηχανικοί της Volkswagen αφαίρεσαν κάποιες από τις μπαταρίες για να μειωθεί κάπως το βάρος του οχήματος, δεν ξέρουμε όμως πόσες έβγαλαν και πόσα κιλά εξοικονομήθηκαν τελικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!