Mέσα στο 2019 το νέο Dacia Duster Pick Up

Gazzetta team
Mέσα στο 2019 το νέο Dacia Duster Pick Up
H oικογένεια του δημοφιλούς SUV θα αποκτήσει σύντομα νέα μέλη, αρχής γενομένης με μία εργοστασιακή έκδοση Pick Up, που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους.

To Duster σπάει ταμεία στην Ευρώπη και η Dacia επιδιώκει να αξιοποιήσει το καλό όνομα του SUV της προσθέτοντας δίπλα του και νέες εκδόσεις. Αυτό αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κριστόφ Ντριντί, σε δηλώσεις του στον ρουμάνικο ιστότοπο News.ro. Ο Ντριντί ανέφερε, ότι «το παιδί μας –δηλαδή το Dacia Duster- θα πρέπει να αποκτήσει αδέλφια».

Πρώτο από όλα εκτιμάται ότι θα είναι ένα Duster Pick Up, κάτι που συζητείται εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ των στελεχών της μάρκας. Ετσι και αλλιώς υπάρχει ήδη ένα τέτοιο μοντέλο, που κατασκευάζεται ωστόσο σε περιορισμένη παραγωγή από μία οικογενειακή επιχείρηση στη Ρουμανία. Η Renault, στην οποία ανήκει πλέον η ρουμάνικη Dacia, είχε ανακοινώσει επίσημα στις αρχές του 2019, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ομολογκασιόν του Pick Up, ώστε να μπορέσει να λανσαριστεί ως εργοστασιακό μοντέλο εντός του τρέχοντος έτους.

Το δεύτερο νέο μέλος της οικογένειας Duster πιθανολογείται, ότι θα είναι μία coupe εκδοχή του πεντάθυρου SUV, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος αμαξώματος θεωρείται πολύ trendy και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Εξίσου πιθανό θεωρείται και το λανσάρισμα του Dacia Duster ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, καθώς η Renault ανήκει στους πρωτοπόρους της σχετικής τεχνολογίας και θα ήταν σχετικά απλή μία τέτοια μετεξέλιξη του δημοφιλούς SUV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!