Ένα «κόσμημα» μόνο για την πίστα από τη Ford! (pics & vid)

Ένα «κόσμημα» μόνο για την πίστα από τη Ford! (pics & vid)
To νέο GT MK II θα φτιαχτεί σε μόλις 45 μονάδες, θα έχει τιμή 1,2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν θα μπορεί να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας καθώς πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό μοντέλο.

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood η Ford παρουσιάζει ένα πολύ ιδιαίτερο δημιούργημά της! Βασίζεται στο έτσι κι αλλιώς εξωτικό GT και ονομάζεται GT MK II, με «προίκα» την εμπειρία της Ford Performance στα πρωταθλήματα World Endurance Championship της FIA και IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Επένδυσαν πάρα πολλά χρήματα στη δημιουργία ενός τρομερού αεροδυναμικού πακέτου που αποτελείται από διάφορα πτερύγια, σπλίτερ, μια τεράστια αεροτομή πίσω, περισσότερες εισαγωγές αέρα και διαχύτη και το αποτέλεσμα είναι +400% κάθετη δύναμη συγκριτικά με το Ford GT παραγωγής!

Ο εξακύλινδρος EcoBoost κινητήρας των 3.5 λίτρων αποδίδει 700 ίππους και η ισχύς αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Η αναθεωρημένη ανάρτηση, μαζί με το γενικότερο στήσιμο του αυτοκινήτου και τα ελαστικά Pilot Sport της Michelin, επιτρέπουν πλευρική επιτάχυνση έως και 2G ενώ παράλληλα, το βάρος έχει μειωθεί κατά 91 περίπου κιλά, σε σύγκριση με το GT παραγωγής.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι το σύστημα πέδησης της Brembo με τους δίσκους των 394 χιλιοστών εμπρός και 358 χιλιοστών πίσω, από carbon ceramic υλικό, που αποδεικνύει πόσο ανθεκτικό και ισχυρό είναι το σύστημα που εφοδιάζει το «συμβατικό» μοντέλο.

To εσωτερικό, εννοείται ότι έχει αλλάξει πλήρως και εστιάζει αποκλειστικά στην αγωνιστική οδήγηση, χωρίς να έχουν σκεφτεί καμία άλλη παράμετρο. Roll cage, αγωνισιτκά καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, σύστημα τηλεμετρίας κλπ είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως και η... κάμερα οπισθοπορείας. Η παραγωγή των 45 αυτοκινήτων θα είναι αυστηρή και όλα τα οχήματα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν στο δημόσιο δρόμο αφού δεν μπορούν να βγάλουν πινακίδες. Η χρήση τους θα είναι αποκλειστικά μέσα στις πίστες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!