«Φρένο» στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων βάζει η κυβέρνηση

Gazzetta team
«Φρένο» στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων βάζει η κυβέρνηση
Οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατηγορούν την κυβέρνηση, ότι δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην εισαγωγή μοντέλων από δεύτερο χέρι και την κάνει ουσιαστικά αδύνατη!

Αναστάτωση επικρατεί στους εμπόρους και εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον σύνδεσμό τους, από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2019 θα γίνει ουσιαστικά ανέφικτη η εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων από χώρες της ΕΕ εξαιτίας του νέου νόμου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τότε θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από άλλη χώρα της ΕΕ, που θα απαιτεί εκτός των εγγράφων από το εργοστάσιο Κατασκευής και έναν μεγάλο αριθμό επιπρόσθετων δικαιολογητικών από τη χώρα εισαγωγής, αλλά και από την Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) υποστηρίζει, ότι αρκετά από αυτά τα έγγραφα είναι αδύνατον να αποκτηθούν και για πρακτικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας του ευρωπαϊκού νόμου περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Ο ΣΕΕΑΕ τονίζει επίσης, ότι ο νέος νόμος αφορά και όλους τους κατόχους αυτοκινήτων, που είχαν εισαχθεί στο παρελθόν ως μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, καθώς σε περίπτωση μεταβίβασής τους θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και να πληρωθεί εκτός των άλλων και παράβολο ύψους 20 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!