Η Roborace επιστρέφει στο Goodwood για μια ανάβαση χωρίς οδηγό (vids)

Η Roborace επιστρέφει στο Goodwood για μια ανάβαση χωρίς οδηγό (vids)
Η πρώτη αγωνιστική απόπειρα με αυτόνομο όχημα έγινε ήδη το 2018, όμως η Roborace ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει εφέτος δριμύτερη στο Goodwood με στόχο ακόμη εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.

Ένα αυτόνομο αγωνιστικό στο Goodwood! Αλλάζουν τα πράγματα στην αυτοκίνηση, αλλάζουν και στις θρυλικές διοργανώσεις γύρω από το αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα στη θρυλική ανάβαση. Το Roborace ήταν το πρώτο αυτόνομο αγωνιστικό που ολοκλήρωσε τη διαδρομή στο Goodwood και τώρα επανέρχεται δριμύτερο και βελτιωμένο με τον κωδικό DevBot 2.0. Κύρια διαφορά του αναβαθμισμένου Roborace από το περυσινό, είναι ότι διαθέτει καμπίνα, επειδή οι αγώνες που θα λάβει μέρος θα απαιτούν σε κάποια τμήματά τους και οδηγό.

Ο υπολογιστής θα αντιγράφει τις κινήσεις του και μετά από λίγο θα είναι σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, να επιλέξει τις ενέργειες που απαιτούνται και πολλά ακόμη. Στο Goodwood λοιπόν θα πάρουμε μια πρώτη γεύση απότο μέλλον και μέχρι να καθιερωθούν οι αγώνες αυτόνομων οχημάτων. Το προηγούμενο Robocar είχε συνολική απόδοση κινητήρων στους 507 ίππους και διέθετε σύστημα παρακολούθησης της οδήγησης βασισμένο σε ένα προηγμένο δορυφορικό GPS.

Από εκεί και πέρα τον έλεγχο των συνθηκών σε πραγματικό χρόνο, έχουν αναλάβει πλέον στο αναβαθμισμένο μοντέλο διάφοροι αισθητήρες περιμετρικά του αμαξώματος, οι οποίοι του επιτρέπουν να αναλύει τον περιβάλλοντα χώρο σε 360 μοίρες! Το νέο DevBot 2.0 θα είναι πισωκίνητο, αντί για τετρακίνητο, όπως ήταν το πρώτο. Είναι και η μόνη διαθέσιμη πληροφορία που έχουμε από τη Roborace. Από εκεί και πέρα οι φήμες λένε ότι αντί για τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που είχε το πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό, θα έχει μόνο τους δύο στον πίσω άξονα και η απόδοσή του θα μειωθεί στους 360 ίππους. Ακόμη κι έτσι πάντως, αναμένεται να πετύχει έναν εξαιρετικό χρόνο στη θρυλική ανάβαση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!