To Skoda Kodiaq RS των 240 ίππων έγινε περιπολικό (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Skoda Kodiaq RS των 240 ίππων έγινε περιπολικό (pics)
Ο στόλος της βρετανικής αστυνομίας ενισχύεται από την κορυφαία έκδοση του Skoda Kodiaq, με τον ντίζελ κινητήρα των 240 ίππων.

Τα χαρακτηριστικά χρώματα της βρετανικής αστυνομίας πήραν θέση πάνω στο μεγάλο αμάξωμα του Skoda Kodiaq. Το τσεχικό μοντέλο παρουσιάστηκε σε μια γρήγορη RS έκδοση που κάτω από το καπό της κρύβει έναν τετρακύλινδρο ντίζελ των 2.0 λίτρων με δύο τούρμπο και 240 ίππους, μαζί με 500 Nm ροπή στρέψης! Για να ενταχθεί στο fast fleet της αστυνομίας χρειάστηκε, εκτός από τα γραφικά στο αμάξωμα, LED φώτα αναγνώρισης, σειρήνα και τον ειδικό εξοπλισμό στο εσωτερικό.

Οι ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, οι επιθετικοί προφυλακτήρες, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και τα τεράστια φρένα που γεμίζουν τις ζάντες υπογραμμίζουν ότι δεν μιλάμε για ένα απλό Kodiaq και ο υποψήφιος «δραπέτης» θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αφού ο κινητήρας, μαζί με το σύστημα τετρακίνησης και το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, χαρίζουν εξαιρετικές επιδόσεις. 6,5 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για τα 0-100 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 240 χλμ./ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!