Το νέο Skoda Scala και σε έκδοση φυσικού αερίου G-TEC

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Skoda Scala και σε έκδοση φυσικού αερίου G-TEC
Το Volkswagen Group συνηθίζει να χρησιμοποιεί εκδόσεις φυσικού αερίου στα μοντέλα του και το νέο Scala της Skoda δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εμείς μπορεί ήδη να πήραμε μια πρώτη γεύση για το νέο Scala, το μικρομεσαίο μοντέλο της Skoda στην Αθήνα, όμως η τσεχική φίρμα συνεχίζει να το «αναβαθμίζει» και πρόσθεσε μια έκδοση φυσικού αερίου στην γκάμα.

Πρόκειται για το Scala G-TEC, το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο αλλά και βενζίνη, ενώ χρησιμοποιεί τον τούρμπο τρικύλινρο 1.000άρη TSI με 90 ίππους και 160 Nm ροπής. Σε αντίθεση με τα κανονικά 1.0 TSI των 95 ίππων που συναντάμε στον όμιλο Volkswagen, το Scala G-TEC χρησιμοποιεί εξάρι χειροκίνητο σασμάν, αντί για αντίστοιχο πεντάρι.

Το Scala έχει τρεις δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας έως 13,8 κιλών και εξασφαλίζει αυτονομία 410 χιλιομέτρων με αυτό το καύσιμο. Παράλληλα υπάρχει και ένα μικρό ντεπόζιτο βενζίνης με εφεδρικό χαρακτήρα που δίνει άλλα 220 χλμ αυτονομίας, με αποτέλεσμα να μπορεί να καλύψει έως και 630 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό.

Η θυσία που θα πρέπει να κάνει ο αγοραστής, αν θέλει την απαράμιλλη οικονομία που προσφέρει μια έκδοση φυσικού αερίου, είναι ένας μικρότερος χώρος αποσκευών με όγκο 340 λίτρα έναντι των 467 λίτρων που προσφέρει η συμβατική έκδοση του Scala. Το νέο Skoda Scala G-TEC θα είναι διαθέσιμο άμεσα και σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα γνωστά Active, Ambition και Style.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!