ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Η Audi μας παρουσιάζει το νέο Q7 (pics & vid)

Η Audi μας παρουσιάζει το νέο Q7 (pics & vid)

Η Audi μας παρουσιάζει το νέο Q7 (pics & vid)

Μετά από τέσσερα χρόνια στην αγορά, η Audi ανανεώνει το μεγάλο SUV της με τον «δικό της» τρόπο, χωρίς μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση δηλαδή, αλλά με ουσιαστικές πινελιές. 

Το Audi Q7 δεν είναι νέο μοντέλο στην αγορά και πλέον, νιώθει την «πίεση» των νεότερων μοντέλων γύρω του. Η γερμανική μάρκα αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μικρής έκτασης ανανέωση στο μοντέλο που το κάνουν πιο σύγχρονο και επίκαιρο. 

Αρχικά το μήκος του μεγάλωσε κατά 11 χιλιοστά, φτάνοντας πλέον στα 5,063 μέτρα. Η σχεδίαση άλλαξε στα σημεία, όπως στη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες και επίσης, χρησιμοποιήθηκε το νέο μοτίβο των LED φωτιστικών σωμάτων πίσω που έχουμε γνωρίσει στα νεότερα Audi. 

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περισσότερο ευδιάκριτες. Η εμφάνιση μοιάζει αρκετά στο Q8, στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν δύο οθόνες αφής και φυσικά, διατηρήθηκε ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η τεχνολογία που έχει το Q7 είναι αναμενόμενα σε υψηλότατα επίπεδα. 

Η αερανάρτηση είναι στάνταρ, οι εκδόσεις S Line έχουν μικρότερη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά και υπάρχει και πιο σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση ενώ αν ο αγοραστής το επιθυμεί, μπορεί να εφοδιάσει το Q7 του με τετραδιεύθυνση και ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών που προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες και δίνει μια πιο μασίφ αίσθηση σε δρόμους με στροφές. 

Οι εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμο το νέο Q7 θα αποτελούνται από δύο πετρελαιοκινητήρες για αρχή, με αυτόματο κιβώτιο Tiptronic 8 σχέσεων και τετρακίνηση Quattro, ενώ θα χρησιμοποιείται και ήπια υβριδική τεχνολογία με σύστημα 48V. Αργότερα θα έρθει και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα. Για την ώρα η Audi δεν έχει πει περισσότερα για τους κινητήρες, ξέρουμε ωστόσο ότι το Q7 θα συνεχίσει να διατίθεται ως πενταθέσιο ή επταθέσιο και με πορτμπαγκάζ που φτάνει έως και τα 865 λίτρα χωρητικότητας.