Το Ford Puma επέστρεψε με ταυτότητα SUV! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Ford Puma επέστρεψε με ταυτότητα SUV! (pics)
Η Ford λανσάρει ακόμη ένα SUV με μικρές διαστάσεις και έντονα νεανικό χαρακτήρα, δίνοντάς του παράλληλα ένα όνομα από τα... παλιά.

Τα SUV μικρών διαστάσεων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και η Ford φέρνει έναν νέο παίκτη που στοχεύει στους νέους αγοραστές. Ονομάζεται Puma, όπως το προσιτό κουπέ που είχε η Μπλε Οβάλ εταιρεία αρκετά χρόνια πριν και οι διαστάσεις του είναι πολύ μικρές. Η Ford δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία ακόμη όμως μοιάζει ελάχιστα μεγαλύτερο από το Fiesta, ενώ εμφανισιακά και πάλι έχει έναν δικό του, πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα. Αρχικά στο εμπρός τμήμα του έχει μια πολύ... χαρούμενη σχεδίαση και αν παρατηρήσουμε μάσκα, μαζί με φωτιστικά σώματα μοιάζει με ένα χαμογελαστό emoji!

Στο πίσω μέρος έχουν περάσει πιο «διακριτικές» γραμμές αλλά και πάλι είναι πολύ όμορφο και σύγχρονο, χάρη και στα LED φωτιστικά σώματα και τις σπορ πινελιές της έκδοσης ST-Line που βλέπουμε στις φωτογραφίες, με την απόληξη της εξάτμισης στα δεξιά του προφυλακτήρα και τους μυώδεις προφυλακτήρες.

Το νέο Ford Puma θα έχει ένα πολύ ολοκληρωμένο προφίλ στα συστήματα ασφαλείας. Η Ford το έχει φορτώσει με σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα ανίχνευσης πεζών, ημιαυτόνομο παρκάρισμα, σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με υποβοήθηση διατήρησης αυτής, ενεργό Cruise Control και πολλά ακόμη, όπως παρακολούθηση πίεσης των ελαστικών κλπ.

Στο εσωτερικό μπορεί να μην έχουμε πάρα πολλές διαφορές σε σύγκριση με το Fiesta όμως υπάρχει μια και μάλιστα, «βγάζει μάτι»: ο ψηφιακός πίνακας οργάνων! Μια οθόνη 12,3 ιντσών αντικαθιστά τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα με τη μικρότερη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων που έχουμε στο supermini μοντέλο και παρέχει καλύτερη πληροφόρηση, διάφορες επιλογές απεικόνισης και παραμετροποίηση ανάλογα με τις προτεραιότητες του οδηγού.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, γνωρίζουμε ότι θα διατίθεται με δύο μικρά υβριδικά σύνολα που θα αποτελούνται από τον τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost με απόδοση 125 και 160 ίππων, ενώ θα συνδυάζονται με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων. Ένα αυτόματο κιβώτιο είναι στα πλάνα της Ford όμως η Μπλε Οβάλ εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη κανένα στοιχείο, οπότε αναλυτική γκάμα κινητήρων με τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ θα έχουμε όταν τα δώσουν στη δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Ford Puma θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβρη στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!