Η Alfa Romeo που σχεδίασε ο Αλέξανδρος Λιώκης πήρε βραβείο σχεδιασμού

Gazzetta team
Η Alfa Romeo που σχεδίασε ο Αλέξανδρος Λιώκης πήρε βραβείο σχεδιασμού
Μπορεί να είναι μόνο ένα πρωτότυπο, όμως η σχεδιαστική φιλοσοφία της Tonale δεν περνά αδιάφορη και το δημιούργημα του Έλληνα σχεδιαστή εκτιμήθηκε δεόντως.

Το περιοδικό Auto & Design από το 2006 διοργανώνει κάθε χρόνο ετήσια «καλλιστεία» αυτοκινήτων και βραβεύει τα πιο όμορφα μοντέλα που βλέπουμε γύρω μας. Εκτός από τα μοντέλα παραγωγής, υπάρχει και μια ξεχωριστή κατηγορία αυτοκινήτων που βραβεύονται, τα πρωτότυπα. Φέτος το αντίστοιχο βραβείο το απέσπασε η Alfa Romeo Tonale, ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τον Αλέξανδρο Λιώκη!

Το εντυπωσιακό SUV δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το παρελθόν της Alfa Romeo και τα εκφράζει με έναν σύγχρονο τρόπο, για αυτό και κατάφερε να κερδίσει τους κριτές και να το βάλουν ψηλότερα από όλα τα μοντέλα, στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η τελετή βράβευσης έγινε στις 19 Ιουνίου και εκεί βρισκόταν και ο Gioretto Giugaro, ένας πραγματικά... θρυλικός σχεδιαστής αυτοκινήτων που έχει πολλά αριστουργήματα στο «ενεργητικό» του μέχρι και σήμερα. Εκτός από την Alfa Romeo Tonale, στην κατηγορία των πρωτότυπων αυτοκινήτων, δεύτερο ήρθε το Peugeot E-Legend και τρίτο το Citroen Ami One.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!