H Hummer ελπίζει να «αναστηθεί» με τη βοήθεια της ηλεκτροκίνησης

Πέτρος Σηφαλάκης
H Hummer ελπίζει να «αναστηθεί» με τη βοήθεια της ηλεκτροκίνησης
Όλοι θυμόμαστε τα τεράστια και επιβλητικά 4x4 μοντέλα που έβγαζε η Hummer και περίπου πριν από μια δεκαετία έκλεισε, όμως δεν αποκλείεται να ξαναβγεί στη... γύρα.

Πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, η αγορά με τη ζήτηση για ολοένα και χαμηλότερους ρύπους και μικρότερες καταναλώσεις καυσίμου, δεν άφησε πολλά περιθώρια επιβίωσης στη Hummer. Ήταν μια εταιρεία που το μικρότερο αυτοκίνητο που είχε στην γκάμα της, ήταν το θηριώδες H3, χωρίς καν να αναφερθούμε στο H2 με διαστάσεις... περιπτέρου.

Σήμερα τα SUV έχουν πάρει την ανιούσα και θα μπορούσε να ήταν ένα καλό δείγμα για την αναβίωση της Hummer, όμως πρώτον, η μάρκα δεν πουλούσε ποτέ SUV του «γλυκού νερού» και δεύτερον, είχε πάντα τεράστιους V8 κινητήρες με κυβισμό που σήμερα είναι αποδεκτός μόνο σε... νταλίκες.

Στο δεύτερο κομμάτι η φίρμα μπορεί να κάνει μια υποχώρηση και να προσφέρει ηλεκτροκίνητα μοντέλα που είναι και το trend της εποχής. Η General Motors που είχε την ιδιοκτησία της μάρκας έχει μπει σε σκέψεις ήδη. Πάντως, από τις σκέψεις μέχρι την πράξη, απέχουμε πολύ, αφού υπάρχουν πολλά εμπόδια.

«Αναστήλωση» των dealers, έξοδα για μάρκετινγκ, έξοδα έρευνας και εξέλιξης για νέα μοντέλα, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και πολλά ακόμη, κοστίζουν αρκετά χρήματα που δεν είναι σίγουρο ότι θα «βγουν» στη συνέχεια από τις πωλήσεις των Hummer. Ο επικεφαλής της General Motors, Μαρκ Ρόις, είπε χαρακτηριστικά «αγαπώ τη Hummer, αλλά δεν είμαι σίγουρος», μια φράση που περιγράφει πολλά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!