Αγοράστε τη μοναδική Ferrari F2002 του Μίκαελ Σουμάχερ!

Πέτρος Σηφαλάκης
Αγοράστε τη μοναδική Ferrari F2002 του Μίκαελ Σουμάχερ!
Σε λίγους μήνες ο οίκος RM Sotheby's θα βγάλει στο σφυρί ένα από τα πιο θρυλικά μονοθέσια της Formula 1, αυτό που βοήθησε τον Μίκαελ Σουμάχερ να σηκώσει το πέμπτο του πρωτάθλημα το 2002.

Οτιδήποτε κινείται γύρω από το όνομα του Μίκαελ Σουμάχερ σήμερα, έχει αποκτήσει υπεραξία και όχι άδικα. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό είναι ένα μονοθέσιο της Formula 1, όχι όμως ένα οποιοδήποτε αλλά εκείνο που έδωσε το πέμπτο πρωτάθλημα στον Γερμανό οδηγό. Το οδηγούσε το 2002 και ονομάζεται Ferrari F2002 ενώ με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που έχει αριθμό πλαισίου 219, κέρδισε τις 3 από τις 11 συνολικά νίκες που είχε εκείνη τη χρονιά, στην Ίμολα, στo A1 Ring στην Αυστρία και στο Magny-Cours στη Γαλλία.

Με την τελευταία νίκη στο Γκραν Πρι Γαλλίας εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, κάνοντας ρεκόρ αφού απέμεναν έξι ολόκληροι αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν και ο πρωταθλητής είχε ήδη κριθεί. Το συγκεκριμένο ρεκόρ παραμένει μέχρι και σήμερα χωρίς να έχει σπάσει. Η F2002 θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby's στις 30 Νοεμβρίου του 2019, στον τελευταίο αγώνα της Formula 1 για το έτος.

Μεγάλο μέρος από τα έσοδα θα καταλήξουν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχει ιδρύσει η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως το ίδρυμα Keep Fighting Foundation. Ακόμη δεν έχει γίνει ο παραμικρός λόγος για την τιμή που ενδέχεται να «χτυπήσει» το μονοθέσιο αυτό στη δημοπρασία, ούτε έχουν γίνει γνωστές αξιόπιστες εκτιμήσεις. Εμείς πάντως, πιστεύουμε σίγουρα ότι θα... σπάσουν τα ταμία καθώς δεν βγαίνουν και κάθε μέρα μονοθέσια τέτοιας αξίας στο σφυρί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!