Το πλάνο ανάπτυξης της FCA στην Ελλάδα

Gazzetta team
Το πλάνο ανάπτυξης της FCA στην Ελλάδα
Η FCA Greece εκπροσωπεί στη χώρα μας τις μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Fiat Professional και Jeep, έχοντας χωρίσει πλήρως τις «αρμοδιότητες» της κάθε μάρκας στην αγορά.

Μετά την ένταξη της Jeep στην οικογένεια της FCA Greece στις 15 Απριλίου, το πλάνο της εταιρείας έχει πλέον νέες βάσεις και έχει διαφοροποιηθεί. Η FCA Greece, θυγατρική του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, εκπροσωπεί τις μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Fiat Professional, διατηρώντας διαχρονικά υψηλά μερίδια στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Όπως παρουσίασε στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της FCA Greece, κ. Γιώργος Μπακόπουλος, η ένταξη της Jeep έρχεται να ενισχύσει την παρουσία του ομίλου και παράλληλα να συμπληρώσει τη γκάμα διαθέσιμων επιλογών για τους καταναλωτές. Παράλληλα η συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική παρουσία μεταξύ των μαρκών της FCA αποτελεί στρατηγική επιλογή του ομίλου, με κάθε μάρκα -σύμφωνα με το χαρακτήρα της- να εστιάζει στις ξεχωριστές ανάγκες των καταναλωτών δημιουργώντας μία εξαιρετικά ευρεία γκάμα επιλογών.

Πιο συγκεκριμένα, στη «σκάλα» του τιμοκαταλόγου της FCA, έχουμε τη Fiat με την Alfa Romeo στο πρώτο πεδίο από 10.000€ έως και 22.000€. Αυτοκίνητα πόλης, μικρομεσαία οικογενειακά, MPV προτάσεις αλλά και κάποια SUV εντάσσονται σε αυτό. Στη συνέχεια, έχουμε τη Jeep σε ρόλο «γέφυρας» μέχρι περίπου τις 45.000€, με μοντέλα όπως τα πολύ δημοφιλή Renegade και Compass, ενώ λίγο ψηλότερα συναντάμε τα πιο ακριβά Cherokee και Wrangler που απευθύνονται σε πιο «ειδικό» κοινό.

Τέλος, στο τελευταίο πεδίο από πλευράς τιμολόγησης, έχουμε την Alfa Romeo με μοντέλα όπως η Giulia και η Stelvio. Συνδυάζουν πολυτέλεια, με σπορ χαρακτήρα και κορυφαίες επιδόσεις και αποτελούν την αιχμή του δόρατος της FCA σε αυτού του είδους τα μοντέλα.

Πάντως, μιλώντας με αριθμούς, η κορυφαία κατηγορία της FCA στην Ελλάδα είναι τα μικρά μοντέλα πόλης και τα μικρομεσαία οικογενειακά. Τα MPV επίσης έχουν υψηλό μερίδιο, μαζί με τα επιβατικά μοντέλα τύπου Combi, τα SUV κατηγορίας B ακολουθούν και η κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών και SUV, κλείνουν το μεγαλύτερο μέρος πωλήσεων.

Από τη δική της πλευρά η Fiat Professional βρίσκεται σε πρωταγωνιστική θέση στην αγορά των επαγγελματικών με τα μικρά βαν, ακολουθούν τα μεγάλα βαν, τα μίνι βαν μαζί με το Pick-Up Fullback και τα μεσαία βαν, όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!