Το... ταχύτερο αυτοκινούμενο πωλείται στο eBay! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το... ταχύτερο αυτοκινούμενο πωλείται στο eBay! (pics)
Κανονικά, δεν αγοράζεις ένα αυτοκινούμενο με κριτήριο αν είναι γρήγορο, όμως αν θέλετε να λέτε ότι... δεν σας περνάει κανείς, έχετε την ευκαιρία.

Όταν αγοράζεις ένα αυτοκινούμενο, συνήθως κοιτάς τους χώρους, την άνεση, τις παροχές του και άλλα πολλά, αφήνοντας κατά μέρος τον κινητήρα που διαθέτει και το πόσο γρήγορο είναι. Ένας Αμερικάνος όμως βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Έχει ένα εξάτροχο GMC του 1976 και υποστηρίζει, ότι είναι το ταχύτερο αυτοκινούμενο στον κόσμο. Δυστυχώς δεν δίνει στη δημοσιότητα και κάποιους αριθμούς, όπως τελική ταχύτητα, επιτάχυνση κλπ, που θα μας πιστοποιούσαν και αυτόν τον τίτλο.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φοράει ένα V8 μοτέρ βενζίνης 7.4 λίτρων της Chevrolet με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού και έχει και κάποιες περιφερειακές βελτιώσεις. Βελτιώσεις, υπάρχουν και στο αισθητικό κομμάτι, αν και πολλοί θα μπορούσαν να τις χαρακτηρίσουν ως κακόγουστες. Ένα τεράστιο σπόιλερ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου δίνει έξτρα κιλά κάθετης δύναμης και τα σχέδια στο πλάι του αμαξώματος δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό ρόλο, μονάχα αισθητικό, που σίγουρα είναι υπερβολικά.

Το πιο γρήγορο αυτοκινούμενο όμως, δεν θα μπορούσε να είναι και... διακριτικό! Σίγουρα πάντως το εσωτερικό του είναι απογοητευτικό και δεν θυμίζει σε τίποτα ένα καλό όχημα αυτής της κατηγορίας. Έχουν γίνει αρκετές παραχωρήσεις στο βωμό της ταχύτητας και του χαμηλότερου βάρους.

Στο eBay η τιμή του λίγο πριν το κλείσιμο της δημοπρασίας ήταν μόλις 8.500 δολάρια που του δίνουν ένα θεωρητικό πλεονέκτημα, λόγω τιμής, ωστόσο δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος να πληρώσει αυτό το ποσό για το συγκεκριμένο αυτοκινούμενο που δείχνει να μην έχει... λόγο ύπαρξης. Ο πωλητής γράφει επίσης ότι η ανάρτηση έχει αντικατασταθεί για καλύτερη οδική συμπεριφορά και τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί με πιο αποδοτικά, ενώ τονίζει ότι μηχανικά είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν θα ζητήσει τίποτα από τον νέο του ιδιοκτήτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!