Το φορτηγό χωρίς οδηγό της Volvo αναλαμβάνει δράση (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το φορτηγό χωρίς οδηγό της Volvo αναλαμβάνει δράση (vid)
Ηλεκτρικό, χωρίς καμπίνα και χώρο οδηγού αφού δεν υπάρχει... οδηγός και με πολλά φουτουριστικά στοιχεία, το νέο φορτηγό της Volvo «πιάνει δουλειά» στο λιμάνι της Σουηδίας.

Τα αυτοκίνητα αλλάζουν, αλλάζουν όμως και τα φορτηγά και οι μεταφορές εμπορευμάτων στο μέλλον δεν θα είναι οι ίδιες. Η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η ασφάλεια αλλά και το χαμηλότερο κόστος ανά χιλιόμετρο είναι τα βασικά όπλα της νέας εποχής, όπως το πρωτότυπο Vera της Volvo.

Πρόκειται για ένα φορτηγό που δεν θυμίζει σε τίποτα τα φορτηγά που ξέρουμε. Δεν έχει μεγάλο όγκο και μοιάζει περισσότερο σε μια τετράτροχη πλατφόρμα που μεταφέρει τα κοντέινερς. Δεν έχει καμπίνα, αφού δεν υπάρχει οδηγός, είναι ηλεκτροκίνητο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα.

Το νέο δημιούργημα της Volvo έχει ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζεται στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και ο έλεγχός του γίνεται μέσω του διαδικτύου, από συμβατές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από τη Volvo. Μπορεί να τραβήξει εμπόρευμα με μέγιστο βάρος 32 τόνων και δεν... δουλεύει οκτάωρο αφού εργάζεται χωρίς διαμαρτυρία ακόμη και όλη την ημέρα, μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!