Τέλος στα νέα βενζινοκίνητα και ντίζελ από το 2040 στη Γαλλία;

Πέτρος Σηφαλάκης
Τέλος στα νέα βενζινοκίνητα και ντίζελ από το 2040 στη Γαλλία;
Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να κόψει τις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρες ή βενζινοκινητήρες σε 21 χρόνια από σήμερα.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν... χτυπηθεί πολλαπλά από τα αυστηρά κριτήρια ρύπων και κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα οι ντίζελ. Ωστόσο, δείχνουν να αντέχουν ακόμη και πολλές εταιρείες λένε ότι θα τους διατηρήσουν στην γκάμα τους, για αρκετά χρόνια ακόμη, έστω και σαν «βοηθητικούς» σε υβριδικές τεχνολογίες. Στη Γαλλία πάντως εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κόψουν τις πωλήσεις νέων ντίζελ και βενζινοκίνητων μοντέλων, από το 2040.

Ο βασικός λόγος που θέλουν να το κάνουν αυτό, είναι για να κρατήσουν τους ρύπους στις κεντρικές τους πόλεις σε πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο, έως και το 2050. Το ζήτημα αυτό το συζητούν εδώ και περίπου δύο χρόνια στη Γαλλία όμως δεν έχει γίνει σαφές αν τελικά όντως θα εφαρμοστεί το 2040 ή λίγο αργότερα. Το πιο πιθανό όμως είναι να ακολουθήσουν το πλάνο τους κατά γράμμα και φυσικά στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες της Ευρώπης το παράδειγμά τους. Τα ηλεκτροκίνητα θα πωλούνται κανονικά και ακόμη δεν έχουμε απάντηση για το τι θα γίνει με τα υβριδικά που έχουν και μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!