Μια Ferrari 612 που δεν μοιάζει με καμία άλλη στον κόσμο! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια Ferrari 612 που δεν μοιάζει με καμία άλλη στον κόσμο! (pics)
Η 612 Scaglietti ήταν ούτως ή άλλως ένα φανταστικό αμάξι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί κάτι ακόμη πιο μοναδικό με αυτή σαν βάση.

Η Ferrari ποτέ της δεν έβγαλε την 612 Scaglietti σε έκδοση Shooting Brake και βλέποντας της φωτογραφίες αυτής της γκρι δημιουργίας, μάλλον έκανε λάθος. Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών είναι μια one off προσπάθεια μιας εταιρείας από τη Δανία και με βάση τη φανταστική 612 Scaglietti, έφτασε σε ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό αποτέλεσμα. Οι χώροι κυρίως στις πίσω θέσεις ευνοήθηκαν, καθώς και το πορτμπαγκάζ, όμως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι είναι σίγουρα η αισθητική του πίσω μέρους που δείχνει σαν να βγήκε έτσι ακριβώς από το Μαρανέλο.

Η αλήθεια είναι ότι τα Shooting Brake είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία αυτοκινήτων που ή θα λατρεύεις ή θα μισείς. Αυτή η συγκεκριμένη Ferrari όμως, δεν αποκλείεται να κερδίσει τις εντυπώσεις ακόμη κι από εκείνους που τα αποκαλούν «νεκροφόρες» και άλλα πολλά. Φυσικά, οτιδήποτε κι αν έχει γίνει στην 612 Scaglietti παραμένει κορυφαίο ποιοτικά και δεν υπάρχουν «προχειρότητες».

Οι μπεζ δερμάτινες επενδύσεις, το κεντημένο λογότυπο της ιταλικής μάρκας σε διάφορα σημεία και όλες οι λεπτομέρειες δείχνουν ότι έχει γίνει όση μελέτη χρειάζεται προκειμένου να... τροποποιήσεις δημιούργημα της Ferrari! Η εταιρεία από τη Δανία λέει ότι μπορεί να φτιάξει κι άλλες τέτοιες 612 Scaglietti, αν κάποιος το επιθυμεί. Το μόνο που θα χρειαστεί ο πελάτης, είναι... μια 612 Scaglietti και να πληρώσει το αντίτιμο στην εταιρεία προκειμένου να το φτιάξει.

Θυμίζουμε ότι το μοντέλο της Ferrari κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 5.7 λίτρων που αποδίδει 540 ίππους και 590 Nm ροπής. Η ισχύς καταλήξει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου των έξι σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι ή μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν και πάλι με έξι σχέσεις, όμως από το τελευταίο κατασκευάστηκαν μόλις 199 αυτοκίνητα, από τη συνολική παραγωγή των 3.025 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!