Το 2020 θα δούμε το ηλεκτρικό της Mazda

Πέτρος Σηφαλάκης
Το 2020 θα δούμε το ηλεκτρικό της Mazda
Η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, κυρίως για να είναι εντός των σύγχρονων εξελίξεων και να κατεβάσει το μέσο όρο CO2 στην γκάμα της.

Η Mazda έχει δηλώσει ανοικτά την προτίμησή της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, είναι η μόνη εταιρεία πλέον που επενδύει στοv Wankel και προσπαθεί να τον φέρει πάλι στην αγορά και έχει μια παραδοσιακά οδηγοκεντρική προσέγγιση. Όμως, δεν μπορεί να μην παρουσιάσει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Αν δεν είχε ένα τέτοιο στην γκάμα της, θα ήταν αυτόματα εκτός των επιλογών μιας πολύ μεγάλης μερίδας αγοραστών, θα έχανε τις εξελίξεις της αυτοκίνησης και θα είχε αρκετά υψηλό μέσο όρο εκπομπών CO2 που «πληρώνεται» αδρά.

Το 2018 ο μέσος όρος της έφτασε τα 135,2 γραμμάρια / χλμ και μέχρι το 2021 θέλουν να πέσουν στα 95 γραμμάρια / χλμ. Το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο δημιουργείται σε συνεργασία με την Toyota. Το 2020 θα παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια γκάμα με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, που θα έχει αρκετές παραλλαγές, όπως επαναφορτιζόμενα υβριδικά (Plug-In Hybrids) που θα έρθουν το 2021 με 2022. Ένα ακόμη μεγάλο νέο για τη Mazda είναι ότι πιστεύουν πολύ στην ιδέα του υβριδικού, σε συνδυασμό όμως με πετρελαιοκινητήρα και όχι με βενζινοκινητήρα. Για αυτό, η ιαπωνική μάρκα, δεν έχει... εγκαταλείψει τα σχέδια των ντίζελ μοτέρ, όπως πολλοί κατασκευαστές αυτή τη στιγμή (όπως η Toyota).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!