Η ψηφιακή εποχή χτυπάει και την KIA!

Πέτρος Σηφαλάκης
Η ψηφιακή εποχή χτυπάει και την KIA!
Η κορεάτικη μάρκα θα εφοδιάσει για πρώτη φορά μοντέλο της με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, με το λανσάρισμα του νέου XCeed!

Η KIA μας έχει ήδη δείξει το νέο XCeed, το SUV της που θα βασίζεται στο ολοκληρωμένο Ceed και περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη για να παρουσιαστεί επίσημα, με λεπτομέρειες στον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που επίσης μαθαίνουμε, είναι ότι το XCeed θα είναι το πρώτο KIA που θα μπορεί να εφοδιαστεί με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Μια μεγάλη, ευκρινής οθόνη 12,3 ιντσών θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα που βρίσκονται στο καντράν των Ceed και θα έχει πολλές ενδείξεις, αλλά και λειτουργίες.

Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι θα έχει ανάλυση 1920x720 pixels και θα ονομάζεται Supervision, ενώ για αρχή θα ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της KIA, όπως για παράδειγμα το Ceed. Όπως σε όλα σχεδόν τα ψηφιακά καντράν, περιμένουμε το σύστημα της KIA να έχει αρκετές επιλογές απεικόνισης, όπου όλες θα εστιάζουν σε μια συγκεκριμένη λειτουργία. Χάρτης, πληροφορίες οχήματος, διάφορα όργανα, θα είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!