Σε τρία χρόνια το ηλεκτρικό Citroen C3

Σε τρία χρόνια το ηλεκτρικό Citroen C3
Το Citroen C3 της επόμενης γενιάς, που αναμένεται να λανσαριστεί το 2022, θα αποκτήσει σίγουρα και ηλεκτροκίνητη έκδοση, όπως τα αδελφά Opel Corsa - e και το νέο Peugeot e - 208.

Στον όμιλο PSA έχουμε ήδη δει το νέο ηλεκτροκίνητο Peugeot e-208 αλλά και το νέο Opel Corsa-e, που βασίζονται στην ίδια e-CMP πλατφόρμα. Aναμενόμενο λοιπόν, ότι και το Citroen C3 θα δεχτεί μια ηλεκτροκίνητη έκδοση, ωστόσο θα αφορά στην επόμενη γενιά του και όχι σε αυτή που κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους μας. Όπως και τα δύο «αδερφάκια» του, θα εφοδιάζεται και το C3 με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία 50kWh.

Το ηλεκτρικό C3 θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία έως και 330 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση, ενώ με τη χρήση ειδικού ταχυφορτιστή θα φορτίζονται κατά 80% οι μπαταρίες του μέσα σε μόλις μισή ώρα. Εκτός από οικολογία, αλλά και οικονομία, το πράσινο Citroen C3 της επόμενης γενιάς θα διαθέτει και αξιοπρεπέστατες επιδόσεις, ώστε να είναι και εξαιρετικά ευχάριστο στον δρόμο. Ετσι εκτιμάται, ότι θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε περίπου 8,1'', όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες ηλεκτρικές εκδόσεις των Peugeot 208 και Opel Corsa, ενώ η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται από ηλεκτρονικό κόφτη γύρω στα 150 χλμ./ώρα, ώστε να μην αδειάζει εύκολα η μπαταρία του.

Είναι προφανές, ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, να τονίσουμε όμως ότι το «αδελφό» ηλεκτρικό Opel Corsa - e, που θα αρχίσει να παραδίδεται από την επόμενη άνοιξη στους πελάτες του, θα ξεκινά από 29.900 ευρώ. Αρα κάπου εκεί θα κυμαίνονται και οι τιμές εκκίνησης του ηλεκτρικού Citroen C3 της επόμενης γενιάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!