To SEAT Mii μεταμορφώνεται σε ηλεκτροκίνητο!

To SEAT Mii μεταμορφώνεται σε ηλεκτροκίνητο!
Με ακόμη πιο «αστική» ταυτότητα το μικρό ισπανικό μοντέλο γίνεται φιλικότερο προς το περιβάλλον και αποκτά μια νέα σημασία στην γκάμα της SEAT.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SEAT, είναι το νέο Mii Electric! Πρόκειται για το Mii που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, όμως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει αντικατασταθεί πλέον από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων. Το οικολογικό μοντέλο πόλης αποδίδει και 212 Nm ροπής, ένα πολύ μεγάλο νούμερο ειδικά για αυτοκίνητο αυτών των διαστάσεων και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,9 δευτερόλεπτα που σύμφωνα με τη SEAT είναι μια πολύ σημαντική τιμή αφού του επιτρέπει να είναι ακόμη πιο ευέλικτο μέσα στην κίνηση.

Η μπαταρία που το συνοδεύει είναι 36,8 kWh και δίνει αυτονομία έως και 260 χιλιόμετρα που φτάνει και περισσεύει για τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, αλλά και μικρές εξορμήσεις. Φορτίζει δε μέχρι το 80% μέσα σε μια ώρα, αν υπάρχει ταχυφορτιστής CCS σε ρεύμα DC 40kW, σε τέσσερις ώρες αν υπάρχει Wall-Box εναλλασσόμενου ρεύματος και σε 12 ώρες και 40 λεπτά σε απλή οικιακή παροχή.

Τα σήματα και οι ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών είναι τα μόνα στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα άλλα Mii που γνωρίζουμε και ο εξοπλισμός του είναι πλήρης από τη βασική έκδοση. Lane Assist, θερμαινόμενα καθίσματα, εσωτερικός κρυφός φωτισμός και πολλά ακόμη είναι στο βασικό πακέτο! Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και το Seta Connect, ένα σύστημα που επιτρέπει τον έλεγχο του αυτοκινήτου από απόσταση μέσω smartphone. Ο οδηγός μπορεί να χειριστεί κλείδωμα θυρών, φώτα, κλιματιστικό από απόσταση, να δει που έχει παρκάρει, να ελέγξει τα δεδομένα οδήγησης και πολλά ακόμη. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020 θα είναι στους δρόμους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!