Δύο Golf «δυναμίτες» από τη Volkswagen (pics)

Δύο Golf «δυναμίτες» από τη Volkswagen (pics)
Οι εκδόσεις GTI και R είναι από μόνες τους εκρηκτικές, σε επιδόσεις και φιλοσοφία, όμως με 380 και 400 ίππους το σύνολο γίνεται ακόμη πιο πολεμικό.

Κάθε χρόνο η Volkswagen φτιάχνει κάτι νέο για το Wörthersee, ένα από τα πιο σημαντικά event γύρω από τη φίρμα. Φέτος μας παρουσιάζει δύο γκρι Golf, ένα τρίθυρο GTI και ένα R Variant (Station Wagon), με αρκετή βελτίωση πάνω τους. Αμφότερα εφοδιάζονται με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα TSI των 2.0 λίτρων όμως η εργοστασιακή απόδοση τους «έπεφτε λίγη» και τα πράγματα σοβάρεψαν αρκετά.

Το GTI έχει απόδοση 380 ίππων και το R, 400 ίππων, ενώ χρησιμοποιούν ένα αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων για τη μετάδοση της κίνησης. Η διαφορά είναι ότι στο GTI κινητήριος άξονας είναι ο εμπρός, ενώ στο R, υπάρχει τετρακίνηση 4MOTION. Είναι βαμμένα σε ένα χαρακτηριστικό χρώμα για VAG που γνωρίζουμε κυρίως από την Audi, στο Nardo Gray.

Έχουν πολλές αισθητικές παρεμβάσεις όπως ζάντες, διχρωμίες και σχέδια πάνω στο αμάξωμα, όπως και αρκετές μαύρες λεπτομέρειες ώστε να δημιουργείται η απαραίτητη αντίθεση. Το τρίθυρο Golf «παίζει» με το πράσινο στις διχρωμίες ενώ το Variant, με το κόκκινο.

Μεγάλες είναι και οι αλλαγές στο ηχοσύστημα, μια παραδοσιακή «βελτίωση» στα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται στο Wörthersee. Στην περίπτωση του GTΙ, η απόδοση του ηχοσυστήματος φτάνει τα 3.500 Watt! Τα ονόματα των δύο ειδικών μοντέλων είναι Golf GTI Aurora και Golf Variant R 4MOTION FighteR ενώ όπως εύκολα καταλαβαίνουμε, η Volkswagen δεν σκοπεύει να τα βγάλει στην παραγωγή, ούτε σαν ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής. Όταν γίνει το Wörthersee, θα έχουμε φωτογραφίες και από το εσωτερικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!