H Volkswagen φτιάχνει πιο πολλά T-Cross από Polo

H Volkswagen φτιάχνει πιο πολλά T-Cross από Polo
Τα μικρά SUV αναπτύσσονται ραγδαία, όπως φαίνεται και από την περίπτωση της Volkswagen, όπου το T-Cross έχει «πάρει κεφάλι» έναντι του Polo στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται.

Το Volkswagen Polo κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το νέο SUV, το T-Cross, στη Ναβάρα της Ισπανίας. Δίχως αμφιβολία το Polo είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της μάρκας αυτή τη στιγμή όμως το T-Cross δείχνει να έχει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση. Στην αρχή οι υπεύθυνοι του εργοστασίου είχαν υπολογίσει την παραγωγή στο 50:50, όμως μάλλον έπεσαν έξω αφού το νέο τους SUV πουλάει σαν ζεστό ψωμί.

Για να μιλήσουμε με πιο συγκεκριμένους αριθμούς, υπολογίζεται ότι η γραμμή παραγωγής κατασκευάζει σε ημερήσια βάση 770 T-Cross και περίπου 650 Polo! Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έχουν φτιαχτεί περίπου 178.000 T-Cross και 142.000 Polo. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι τα SUV βρίσκονται στα καλύτερά τους! Ειδικά τα μικρά μοντέλα, έχουν τρομερή ζήτηση καθώς μπορούν να ικανοποιήσουν περισσότερες ανάγκες, κυρίως χωροταξικές, από τα «ταπεινά» supermini που συνήθως βασίζονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!