Το Jeep Gladiator τώρα και με... 1.014 άλογα! (pics)

Το Jeep Gladiator τώρα και με... 1.014 άλογα! (pics)
Η εταιρεία Hennessey που αναλαμβάνει διάφορα «τρελά» πρότζεκτ παρουσιάζει μια... τερματισμένη εκδοχή του Gladiator που έχει ισχύ αντίστοιχη με τη Bugatti Veyron.

Τον οίκο Hennessey οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε από διάφορες «ακρότητες» που κάνει σε μοντέλα παραγωγής, κυρίως στο κομμάτι των δυνατοτήτων και της ισχύος. Αυτή τη φορά έπιασε «στα χέρια του» ένα Jeep Gladiator, την «αγροτική» εκδοχή του Wrangler και έφτιαξε το Maximus 1000. Το όνομά του προκύπτει από τους 1.014 ίππους που αποδίδει ο κομπρεσοράτος V8 κινητήρας των 6.2 λίτρων!

Η Hennessey πήρε το μοτέρ του Hellcat, αντικατέστησε τον εγκέφαλο με έναν νέο, κατάλληλα προγραμματισμένο, βελτίωσε το σύστημα τροφοδοσίας με μπεκ, τρόμπα κλπ, έβαλε νέα εξάτμιση και μαζί με τη βελτίωση άλλων περιφερειακών (ψυγείο, intercooler κλπ) αλλά και της μετάδοσης, έφτασε στην απόδοση αυτή. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η ροπή που αγγίζει τα... 1.264 Nm! Η Hennessey δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικές με τις επιδόσεις του Maximus 1000. Φανταζόμαστε πάντως ότι θα είναι τουλάχιστον... τρομακτικός ο ρυθμός που θα επιταχύνει με αυτόν τον θηριώδη κινητήρα.

Επίσης έχει τοποθετηθεί ένα κιτ αύξησης της απόστασης από το έδαφος κατά έξι ίντσες, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με ελαστικά εκτός δρόμου, νέοι προφυλακτήρες, φώτα LED νέας σχεδίασης και νέες επενδύσεις στο εσωτερικό. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις μόλις 24 μονάδες και η τιμή του είναι... 200.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του Jeep Gladiator που θα χρειαστεί για να γίνει η μετατροπή, αλλά και τον κινητήρα του Hellcat. Η Hennessey ενημερώνει ότι χρειάζεται περίπου τέσσερις μήνες για να κατασκευάσει το κάθε Maximus 1000.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!