Από 79.360 ευρώ η ηλεκτρική Mercedes EQC στην Ελλάδα

Από 79.360 ευρώ η ηλεκτρική Mercedes EQC στην Ελλάδα
Το ηλεκτροκίνητο SUV της Mercedes με τους 408 ίππους ξεκινάει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας σε ένα υπερπλήρες επίπεδο εξοπλισμού και «φορτωμένο» με... τόνους τεχνολογίας!

Η νέα οικογένεια μοντέλων EQ της Mercedes-Benz είναι γεγονός και το πρώτο «παιδί» της είναι η EQC. Το νέο SUV της μάρκας έχει 408 ίππους από δύο ηλεκτροκινητήρες, στον εμπρός και τον πίσω άξονα, με τις μπαταρίες της να εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 471 χλμ, σύμφωνα με τη Mercedes. Η ροπή στρέψης φτάνει τα 760 Nm, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 5,1 δευτερόλεπτα, η τελική της ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα και χρειάζεται για να φορτίσει έως το 80%, 40 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Σε συμβατικό Wall-Box θέλει 11 ώρες. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC δίνει μία πρόγευση του μέλλοντος, αφού περιέχει χαρακτηριστικά και από τους τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής CASE (Connected, Autonomous, Shared Services και Electric Drive). Ενδεικτικά, το πρωτοποριακό σύστημα MBUX διαθέτει υπηρεσίες που εξελίχθηκαν ειδικά για τη μάρκα EQ και αποτελεί ένα από τα highlights της νέας EQC.

Περιλαμβάνει εξ αποστάσεως υπηρεσίες και πλοήγηση που προσφέρονται στον στάνταρ εξοπλισμό της EQC και διαθέτουν μία γκάμα λειτουργιών ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Για παράδειγμα, το σύστημα πλοήγησης με εύρεση της ιδανικής διαδρομής για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία καθώς και η αναγνώριση σταθμών φόρτισης και ο προ-κλιματισμός της καμπίνας του αυτοκινήτου. Επιπλέον, διαθέτει την υπηρεσία Mercedes me Charge, η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης πολλών παρόχων, πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Επιπλέον, υπάρχουν δείκτες όπως ο μετρητής ενέργειας στη δεξιά πλευρά του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ο οποίος αντικαθιστά το στροφόμετρο και είναι κατασκευασμένος ειδικά για τη Mercedes-Benz EQC, ώστε να απογειώσει την εμπειρία του χρήστη. Μία ακόμα ξεχωριστή «πινελιά» αποτελεί το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού με πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και πέντε προσαρμόσιμα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθεί. Η τιμή της EQC στην Ελλάδα ξεκινάει από 79.360 ευρώ με υπερπλήρες πακέτο βασικού εξοπλισμού, όπως φαίνεται και στον πίνακα παρακάτω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!