Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Skoda (pics)

Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Skoda (pics)
CITIGOe iV ονομάζεται το πρώτο μοντέλο της τσεχικής μάρκας, το οποίο κινείται αποκλειστικά από ρεύμα και δεν χρησιμοποιεί μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Η Skoda επιτέλους μας παρουσιάζει το ηλεκτροκίνητο Citigo, το μοντέλο που παίρνει τον τίτλο του πρώτου ηλεκτροκίνητου Skoda και ονομάζεται CITIGOe iV! Βασίζεται προφανώς στα «απλά» Citigo και εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 82 ίππους, μαζί με 210 Nm ροπής.

Οι μπαταρίες του έχουν χωρητικότητα 36,8 kWh και μπορούν να προσφέρουν αυτονομία έως και 265 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ οι επιδόσεις είναι 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

Όπως ανακοινώνει η Skoda, αν χρησιμοποιείται ειδικός ταχυφορτιστής μπορεί να γεμίσει το 80% των μπαταριών σε 1 ώρα. Με ειδικό Wall-Box, η φόρτιση για το ίδιο επίπεδο έρχεται σε 4 ώρες και με απλό οικιακό ρεύμα, χρειάζεται 12 ώρες και 40 λεπτά.

Ωστόσο ο ταχυφορτιστής θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης Style και μέρος του προαιρετικού πακέτου στην έκδοση Ambition. Άλλη μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι οι διαστάσεις (1,1x1,7 μέτρα) αλλά και η θέση της μπαταρίας που καταφέρνει να μην καταλαμβάνει καθόλου από το χώρο επιβατών και αποσκευών, με τον τελευταίο να παραμένει στα 250 λίτρα των συμβατικών εκδόσεων.

Είναι τοποθετημένη ακριβώς στο δάπεδο του αυτοκινήτου και βοηθά στο να διατηρείται το κέντρο βάρους ακόμη χαμηλότερα. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Skoda θα μπει στην παραγωγή στο τέλος του 2019 και θα αρχίσει να διατίθεται από τους πρώτους μήνες του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!