ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Χωρίς διόδια οι Κυριακές των εκλογών σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς διόδια οι Κυριακές των εκλογών σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς διόδια οι Κυριακές των εκλογών σε όλη την Ελλάδα

Για την οικονομική διευκόλυνση των ψηφοφόρων, αποφασίστηκε ότι τα διόδια τις δύο Κυριακές των εκλογών θα είναι ανοικτά χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλεται το απαιτούμενο ποσό.   

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, όπως και η Αττική Οδός αλλά και η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, θα προσφέρουν δωρεάν διελεύσεις προκειμένου οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στον τόπο τους. Κυριακή 26 Μαΐου και Κυριακή 2 Ιουνίου, από τις 00:00 έως και τις 24:00 οι οδηγοί θα μπορούν να περνάνε χωρίς να καταβάλλουν χρήματα και το ίδιο ισχύει και για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους που θα ταξιδέψουν για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. 

Οι τελευταίοι θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς να πληρώνουν διόδια από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6 π.μ. έως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00 μ.μ., όπως και από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, τις ίδιες ώρες. Θα έχουν την υποχρέωση να επιδεικνύουν το έγγραφο τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας. 

Επίσης ο Δήμος Αθηναίων θα επιστρέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί λόγω παράβασης έως και την Κυριακή 19 Μαΐου. Φυσικά θα πρέπει να καταβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο και για να τις παραλάβουν οι παραβάτες θα πρέπει να προσκομίσει άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Ο Δήμος Αθηναίων ωστόσο τονίζει ότι δεν θα επιστρέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας σε περιπτώσεις αντικανονικής στάθμευσης σε ράμπα ΑμΕΑ και άλλων ειδών αντικοινωνικών παραβάσεων.