ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

H Bentley Bentayga μεταμορφώνεται σε τανκ (pics)

H Bentley Bentayga μεταμορφώνεται σε τανκ (pics)

H Bentley Bentayga μεταμορφώνεται σε τανκ (pics)

Τη Bentley Bentayga τη γνωρίζουμε ως ένα υπερπολυτελές SUV, θα κατασκευαστούν όμως 15 μονάδες που θα ακυρώσουν εντελώς τις παραδοσιακές αξίες του μοντέλου και θα το μετατρέψουν σε «όπλο». 

Οι περισσότερες Bentley Bentayga που κυκλοφορούν στους δρόμους, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πατήσουν ποτέ τους στο χώμα. Αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες ενός τέτοιου μοντέλου αδιαφορούν πλήρως για τις εκτός δρόμου ικανότητες του οχήματός τους, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε μια ισπανική εταιρεία να χρησιμοποιήσει το βρετανικό SUV σαν βάση για ένα πραγματικό... τανκ. 

Θα ονομάζεται Bentley Bentayga Bengala και όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογραφίες, δεν έχει καμία σχέση με μια κανονική Bentayga. Από την εμφάνιση και μόνο καταλαβαίνουμε πως είναι μια ακραία δημιουργία. Body kit, τροχοί, προστατευτικά εμπρός, ακόμη και η βαφή, το κάνουν να ξεχωρίζει αμέσως. 

Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο όχημα απευθύνεται σε «έχοντες» που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά για να αποκτήσουν μια παντοδύναμη Bentayga, όχι τόσο για τις ικανότητες, που μπορούν να τις βρουν σε πολύ φθηνότερες κατασκευές, αλλά για την ιδιαιτερότητα του οχήματος και τη μοναδικότητά του. 

Άλλωστε θα κατασκευαστούν μόλις 15 Bentayga Bengala! Η τιμή της δεν έχει γίνει γνωστή. Περιμένουμε πάντως ότι θα είναι αστρονομική αφού η Bentayga είναι έτσι κι αλλιώς πανάκριβη, οπότε η αγορά του μοντέλου και η μετασκευή του σε αυτό που βλέπουμε, θα στοιχίζει. Ανθρακόνημα, μαγνήσιο και άλλα εξωτικά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς προκειμένου το βάρος να συγκρατηθεί σε λογικά επίπεδα και αυτό σημαίνει ότι το κοστολόγιο θα έχει επιβαρυνθεί ανάλογα.