To Mazda MX-5 αντιστέκεται στα αυτόματα κιβώτια

To Mazda MX-5 αντιστέκεται στα αυτόματα κιβώτια
Η ίδια η Mazda ανακοινώνει ότι το 76% των αγοραστών του διθέσιου roadster της, επιλέγει την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων.

Σε αντίθεση με την πορεία της αυτοκίνησης, που πάει προς την αυτόνομη οδήγηση και τους αυτοματισμούς, υπάρχουν συγκεκριμένα «παραδοσιακά» μοντέλα που κρατούν ψηλά τη σημαία του χειροκίνητου σασμάν. Ένα από αυτά είναι το Mazda MX-5, το οποίο διανύει την τέταρτη γενιά της ιστορίας του και κρατά ίδια τη συνταγή μέχρι και σήμερα. Όπως ανακοινώνει η ίδια η Mazda, από τους αγοραστές του MX-5 με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, το 76% επιλέγει το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το αυτόματο των έξι σχέσεων έχει το υπόλοιπο 24%.

Από την άλλη η έκδοση RF έχει 52% του ποσοστού των αγοραστών στο χειροκίνητο σασμάν και το 48% στο αυτόματο, οπότε είναι πιο μοιρασμένο. Για να κάνουμε λίγο πιο ξεκάθαρο το τοπίο, επειδή κάποιος μπορεί να νομίζει πως πολλοί αγοραστές του Miata το επιλέγουν με χειροκίνητο επειδή ανήκει στη σπορ κατηγορία μοντέλων, να πούμε ότι το Toyota GT86 που είναι επίσης ένα καθαρόαιμο σπορ κουπέ, μόλις το 33% των αγοραστών του το προτιμούν με χειροκίνητο στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!