ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Νέα ήπια υβριδική τεχνολογία για το Volkswagen Golf

Νέα ήπια υβριδική τεχνολογία για το Volkswagen Golf

Νέα ήπια υβριδική τεχνολογία για το Volkswagen Golf

Το νέο γερμανικό μικρομεσαίο οικογενειακό θα αποκτήσει σε δύο βενζινοκινητήρες του ένα υβριδικό σύστημα που θα υποβοηθά τον κινητήρα και θα συμβάλλει στην επίτευξη μικρότερης κατανάλωσης καυσίμου. 

Σήμερα πολλοί βενζινοκινητήρες συνδυάζονται με μικροϋβριδική τεχνολογία που βασίζεται σε ένα σύστημα 48 Volt. Το BSG (Belt Starter Generator) είναι στην ουσία μια διαφορετική μίζα με ιμάντα που τροφοδοτείται από μπαταρίες, οι οποίες φορτίζουν κατά την επιβράδυνση του αυτοκινήτου και υποβοηθούν το μοτέρ εσωτερικής καύσης. Συνδέεται απευθείας στο στροφαλοφόρο του κινητήρα και παράλληλα τον εκκινούν όταν αυτός σβήνει από το σύστημα Start Stop, εντελώς αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς, πολύ πιο ήσυχα από ότι η παραδοσιακή μίζα των 12V. 

Το νέο Volkswagen Golf θα έχει τέτοια τεχνολογία σε δύο βενζινοκινητήρες του, τον τούρμπο TSI του 1.0 λίτρου και τον τούρμπο TSI των 1.5 λίτρων και θα του επιτρέπουν να έχει κατανάλωση ακόμη και 0,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα πιο χαμηλή, μαζί με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Αρχικά θα συνδυάζεται μόνο με αυτούς τους TSI Evo κινητήρες και μαζί με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG ενώ στην πορεία, η τεχνολογία αυτή θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη γκάμα.