ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

280 ίπποι και άφθονοι χώροι για το Ford Focus ST Wagon (pics)

280 ίπποι και άφθονοι χώροι για το Ford Focus ST Wagon (pics)

280 ίπποι και άφθονοι χώροι για το Ford Focus ST Wagon (pics)

Η πιο πρακτική εκδοχή του hot μικρομεσαίου μοντέλου της Ford παρουσιάζεται για να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις σε οικογενειακή συσκευασία. 

Το Ford Focus έχει μεγάλους χώρους για την κατηγορία του όμως το Focus Wagon διαπρέπει σε αυτόν τον τομέα λόγω του πρακτικού και μεγαλύτερου αμαξώματος. Μετά την παρουσίαση του εκρηκτικού Focus ST η Ford ήταν φυσικό επόμενο να μας παρουσιάσει το ίδιο μοντέλο και σε wagon εκδοχή, οπότε γεννήθηκε το Ford Focus ST Wagon! 

Όπως είναι λογικό χρησιμοποιεί το ίδιο μηχανικό σύνολο με το χάτσμπακ «αδερφάκι» του, δηλαδή τον τούρμπο τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost με 280 ίππους ή τον ντίζελ 2.0 EcoBlue με 190 ίππους. Η ροπή στρέψης φτάνει τα 420 Nm και τα 400 Nm αντίστοιχα και συνδυάζονται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με ένα αυτόματο επτάρι. 

Οι αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης, συγκριτικά με τα απλά Focus Wagon εντοπίζονται στους προφυλακτήρες, τις ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Επειδή όμως μιλάμε για Wagon μοντέλο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους χώρους. 

Ο χώρος αποσκευών-σπήλαιο των 575 λίτρων καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας και αν οι πίσω θέσεις δεν χρειάζονται δημιουργείται ένας χώρος φόρτωσης όγκου 1.620 λίτρων! Εννοείται ότι δεν έχουν γίνει παραχωρήσεις στο οδηγικό κομμάτι, έχουν υιοθετηθεί όλα τα στοιχεία της ST έκδοσης, από αναρτήσεις, μέχρι φρένα και σύστημα διεύθυνσης ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα. Στην Ελλάδα το περιμένουμε το καλοκαίρι.