Στην Τουρκία χρησιμοποιούν χάρτινα περιπολικά για παραβάσεις ορίου ταχύτητας!

Στην Τουρκία χρησιμοποιούν χάρτινα περιπολικά για παραβάσεις ορίου ταχύτητας!
Η Αστυνομία στην γειτονική χώρα βρήκε έναν... ευφάνταστο τρόπο για να συμμορφώνονται οι οδηγοί με τα όρια ταχύτητας.

Έναν ιδιαίτερο τρόπο πρόληψης της παραβατικότητας σκαρφίστηκαν οι Αρχές στην Τουρκία, κατασκευάζοντας περιπολικά από χαρτί, με στόχο να αναγκάσουν τους οδηγούς σε συμμόρφωση ως προς τα όρια ταχύτητας. Η αρχική ιδέα μοιάζει έξυπνη, καθώς η όψη ενός περιπολικού (έστω χάρτινου) είναι ικανή να «τρομάξει» τους επίδοξους παραβάτες και να ελαττώσουν ταχύτητα.

Έτσι λοιπόν, η τοπική Αστυνομία τοποθέτησε τα -κατασκευασμένα σε πραγματικό μέγεθος- χάρτινα περιπολικά σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου. Μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικά, τοποθέτησαν στην οροφή τους ηλιακά πάνελ, τα οποία τροφοδοτούν με ενέργεια τους φάρους, έτσι ώστε να αναβοσβήνουν όπως στα κανονικά περιπολικά. Και η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά ρεαλιστικό, θυμίζοντας πραγματικό μπλόκο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενστάσεις ως προς την γενικότερη αποτελεσματικότητα της εν λόγω ιδέας, καθώς αν παραμένουν σταθερά στην ίδια θέση, οι οδηγοί που κυκλοφορούν στα συγκεκριμένα σημεία, θα γνωρίζουν ότι πρόκειται για χάρτινα και όχι αληθινά περιπολικά. Παρά τις όποιες αμφιβολίες, φαίνεται ότι η ιδέα με τα χάρτινα περιπολικά κερδίζει θαυμαστές και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο Νότιγχαμσαϊρ της Αγγλίας, όπου σκέφτονται σοβαρά την εφαρμογή της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!