ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Tαχυφορτιστής με σαλονάκι για τα ηλεκτρικά Tesla

Tαχυφορτιστής με σαλονάκι για τα ηλεκτρικά Tesla

Tαχυφορτιστής με σαλονάκι για τα ηλεκτρικά Tesla

H Tesla εγκαινίασε στην Ελβετία τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό ταχείας φόρτισης των μοντέλων της με σαλονάκι αναμονής, ποτά, σνακς και υπαίθριο χώρο με παγκάκια και πινγκ πονγκ.

Η Τesla προσπαθεί να αναβαθμίσει τον χρόνο φόρτισης των μοντέλων της σε ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους κατόχους τους. Ετσι εγκαινίασε στο προάστιο της Ζυρίχης, Ντιέτικον, τον πρώτο σταθμό γρήγορης φόρτισης των αυτοκινήτων της με εγκαταστάσεις ανάπαυσης και ψυχαγωγίας για τους φίλους της. Ο πανίσχυρος ταχυφορτιστής είναι σε θέση να εφοδιάσει ταυτόχρονα με ενέργεια τις μπαταρίες έως και 24 Tesla Model 3, S, X και Roadster, ενώ την ίδια στιγμή απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες τους στο πολυτελές σαλόνι ένα ρόφημα, αναψυκτικό ή σάντουιτς από ειδικά αυτόματα, που βρίσκονται στον χώρο.

Το σαλόνι διαθέτει καναπέδες, κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ποδοσφαιράκι, ένα στύλο αναρρίχησης, παιδική γωνιά, κ.ά. Επίσης ο εξωτερικός χώρος προσφέρεται για ξεκούραση και πικ νικ, καθώς διαθέτει πάγκους, αλλά και ένα τραπέζι του πινγκ πονγκ. Να σημειώσουμε, ότι πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συγκρότημα της Tesla επί ευρωπαϊκού εδάφους και ότι είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνον στους πελάτες της.

Η επιλογή της Ελβετίας δεν έγινε τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη χώρα διαθέτει το πυκνότερο δίκτυο φορτιστών σε όλη την Ευρώπη. Το σημείο φόρτισης με το σαλόνι στο Ντιέτικον είναι το 18ο με ταχυφορτιστή της Tesla στην Ελβετία, ενώ στην ίδια χώρα υπάρχουν ακόμη πάνω από 250 επιπρόσθετα σημεία ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια, κυρίως σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα.