BMW και Audi σφάζονται για τα μάτια της Μπάγερν Μονάχου

Gazzetta team
BMW και Audi σφάζονται για τα μάτια της Μπάγερν Μονάχου
Η BMW πρόκειται να γίνει από το 2025 βασικός χορηγός της Μπάγερν Μονάχου στη θέση της Audi, ωστόσο η τελευταία δίνει τα ρέστα της, για να μη χάσει από την αντίπαλό της.

Υποτίθεται, ότι η συμφωνία είχε κλειδώσει και ότι η BMW θα διαδεχθεί από το 2025 την Audi στον ρόλο του βασικού χορηγού της Μπάγερν Μονάχου. Φαίνεται ωστόσο, ότι η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια είναι αποφασισμένη να παλέψει για τον βαυαρικό σύλλογο. Στο πλαίσιο αυτό φέρεται η Audi πρόθυμη να προσφέρει περισσότερα χρήματα στη Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα άμεσα και όχι για ένα πιθανό μελλοντικό συμβόλαιο.

Αιτία αυτής της ρελάνς από πλευράς Audi είναι η λιτότητα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η BMW και η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη χορηγία ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την Μπάγερν. Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία ενδέχεται να φέρει τη BMW αντιμέτωπη με τους εργαζόμενούς της, από τους οποίους θα ζητήσει να βάλουν τα επόμενα χρόνια πλάτη και να αποδεχθούν περικοπές. Να σημειώσουμε, ότι η BMW θα γίνει από την 1η Ιουλίου 2019 χορηγός και της ομάδας μπάσκετ της Μπάγερν Μονάχου, οπότε θα αλλάξει και το σημερινό όνομα του κλειστού της γηπέδου, του Audi Dome.

Η Audi είναι από το 2010 βασικός χορηγός της μεγαλύτερης ομάδας του Μονάχου και κατέχει ποσοστό 8,33% των μετοχών της, ενώ το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώνεται το 2025. Η μάρκα με έδρα το Ίνγκοσταντ θέλει τώρα να εκμεταλλευθεί μία πιθανή οικονομική αδυναμία της BMW, ωστόσο δεν αποκαλύπτει ακόμη τα χαρτιά της. Σύμφωνα με γερμανικά οικονομικά περιοδικά, στη BMW θα κοστίσει η νέα χορηγία της συνολικά γύρω στα 800 εκατ. ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο από ό,τι πληρώνει σήμερα η Audi. Ωστόσο ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, διέψευσε αυτά τα στοιχεία και τα χαρακτήρισε απολύτως ψευδή.

Φαίνεται πάντως, ότι η μάχη για τη χορηγία της Μπάγερν δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι η Audi θα το παλέψει μέχρι τέλους εναντίον της BMW.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!