To Peugeot 508 των 360 ίππων έρχεται το 2020

To Peugeot 508 των 360 ίππων έρχεται το 2020
Η έκδοση παραγωγής του 508 Sport Engineered Concept έρχεται σε ένα χρόνο και θα χρησιμοποιήσει υβριδική τεχνολογία, προς όφελος των επιδόσεων.

Το νέο Peugeot 508 έχει προκαλέσει κύμα θετικών κριτικών όντας ένα σύγχρονο, εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο σεντάν. Έχει εκδόσεις με ισχυρούς κινητήρες 225 ίππων όμως σύντομα θα έρθει και άλλη μια έκδοση που θα εστιάζει σαφώς περισσότερο στις επιδόσεις. Το κινητήριο σύνολο που θα χρησιμοποιεί θα αποτελείται από τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων με 200 ίππους όμως και θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα έχουν απόδοση 80 ίππων έκαστος.

Το αποτέλεσμα είναι 360 ίπποι που θα περνούν στο δρόμο μέσω και των τεσσάρων τροχών, όχι με ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης με διαφορικά αλλά με τον συνδυασμό των κινητήρων που θα κινούν από έναν άξονα ο κάθε ένας. Το σασμάν θα είναι ένα οκτάρι αυτόματο και οι μπαταρίες του αυτοκινήτου προσφέρουν 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτονομίας, χωρίς να κάψει ούτε σταγόνα βενζίνης.

Όπως είναι λογικό το βάρος του σπορ 508 θα αυξηθεί, αλλά και οι απαιτήσεις λόγω των 360 ίππων. Έτσι η Peugeot Sport αναλαμβάνει δράση και περιμένουμε να δούμε αναθεωρημένη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και πιο σπορ συμπεριφορά γενικότερα, με τις κατάλληλες επεμβάσεις στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης. Προφανώς και η εμφάνιση θα διαφοροποιηθεί, τόσο στο κομμάτι του αμαξώματος όσο και αυτό των τροχών, οι οποίοι θα έχουν διάσταση 20 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!