Ηλεκτρικά τούρμπο θα κάνουν τις Mercedes-AMG να... πετάνε!

Ηλεκτρικά τούρμπο θα κάνουν τις Mercedes-AMG να... πετάνε!
Η απόκριση θα γίνει ακαριαία και η υστέρηση θα εκμηδενιστεί με τη νέα τεχνολογία που θα έχουν οι κινητήρες των νέων AMG.

Ο Τομπίας Μόερς, επικεφαλής της Mercedes-AMG μας διαβεβαιώνει ότι στο μέλλον τα μοντέλα τους δεν θα έχουν καμία σχέση με τα σημερινά. «Έρχονται πάρα πολλά» μας λέει και μεταξύ αυτών, θα πρωταγωνιστήσει η τεχνολογία των ηλεκτρικών τούρμπο. Ένα από τα κλασικά μείον των τούρμπο κινητήρων είναι η υστέρηση στο πάτημα του γκαζιού.

Χρειάζεται λίγος χρόνος προκειμένου τα καυσαέρια να είναι αρκετά, για να γυρίσουν τη φτερωτή της τουρμπίνας και αυτό μεταφράζεται σε μια μικρή... αναμονή στο πάτημα του γκαζιού, κυρίως στις χαμηλές στροφές ανά λεπτό. Στα σημερινά μοντέλα αυτό το φαινόμενο έχει εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως με το ηλεκτρικό τούρμπο μηδενίζεται και ο κινητήρας αποκρίνεται ακαριαία ακόμη και στο τέρμα πάτημα του γκαζιού, στις χαμηλές στροφές. Η τεχνολογία λειτουργεί ως εξής.

Ένα «ντεπόζιτο» αέρα και ένας κομπρέσορας που τον στέλνει στη φτερωτή φροντίζει να κρατά φουσκωμένο το τούρμπο όταν ο κινητήρας δεν μπορεί να το κάνει και έτσι υπάρχει σταθερή πίεση από χαμηλά, μέχρι τα καυσαέρια να φτάσουν στην απαραίτητη ποσότητα και το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο. Επίσης, ο επικεφαλής της AMG άφησε αιχμές ότι τα ηλεκτρικά τούρμπο δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να μηδενιστεί η υστέρηση στην απόκριση του γκαζιού αλλά και για να ανακτάται ενέργεια και να αποθηκεύεται, με σκοπό να υποβοηθείται ο κινητήρας. Προς το παρόν, οι λεπτομέρειες για το σύστημα είναι ελάχιστες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!