Γενεύη: Αυτόματες κλήσεις στα αυτοκίνητα με υπερβολικό θόρυβο!

Πέτρος Σηφαλάκης
Γενεύη: Αυτόματες κλήσεις στα αυτοκίνητα με υπερβολικό θόρυβο!
Εκτός από τις κάμερες ελέγχου της ταχύτητας, στην ελβετική πόλη θα περάσει και ένα νέο σύστημα που θα τιμωρεί τους οδηγούς αυτοκινήτων με ηχηρή εξάτμιση.

Είναι γνωστό ότι στην Ελβετία δεν εκτιμούν ιδιαίτερα τα «φασαριόζικα» αυτοκίνητα και οι αρχές παίρνουν τα μέτρα τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα οι κάμερες ταχύτητας θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν και ήχο, εκτός από εικόνα και αν ένα αυτοκίνητο ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο ντεσιμπέλ, τότε θα κόβεται αυτόματα μια κλήση! Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με το αν η κάμερα έπιανε έναν οδηγό που παραβίαζε το όριο ταχύτητας.

Αυτόματα βγαίνει φωτογραφία με τα στοιχεία του οχήματος και η κλήση αποστέλλεται στο σπίτι του παραβάτη. Οι ελβετικές αρχές δεν έχουν πει ακόμη ποιο θα είναι το όριο των ντεσιμπέλ όμως γνωρίζουμε ότι σε περίπου δύο χρόνια θα τεθούν σε εφαρμογή και θα είναι έτοιμες να συμβάλλουν στην ησυχία της Γενεύης. Επίσης δεν διευκρίνισαν αν θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα μέρη ή αν θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία.

Πάντως οι αρμόδιοι πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Γενεύης και σίγουρα αυτό ισχύει, αφού θα μειωθεί αρκετά το επίπεδο φασαρίας που φτάνει στα αυτιά των ανθρώπων. Τα αυτοκίνητα που φοράνε... aftermarket εξατμίσεις μπορεί να μην είναι τόσα πολλά όπως στην Ελλάδα για παράδειγμα, όμως η Ελβετία έχει και πολλά ακριβά και καθαρόαιμα σπορ μοντέλα στους δρόμους της, που και με το εργοστασιακό σύστημα εξάτμισης είναι αρκετά ηχηρά. Όταν θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σχέδιο κατά της ηχορύπανσης οι οδηγοί αυτών των μοντέλων θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί στο πως χρησιμοποιούν το όχημα, ώστε να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν το θόρυβο που παράγουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!