ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Τέλος το Mitsubishi Pajero ύστερα από 37 χρόνια ιστορίας!

Τέλος το Mitsubishi Pajero ύστερα από 37 χρόνια ιστορίας!

Τέλος το Mitsubishi Pajero ύστερα από 37 χρόνια ιστορίας!

Η Mitsubishi μας παρουσιάζει το Pajero Final Edition που σηματοδοτεί και την απόσυρση του μοντέλου από την ενεργό δράση, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ζωής.

Όταν η συζήτηση φτάνει στα καθαρόαιμα εκτός δρόμου αυτοκίνητα το Mitsubishi Pajero δεν αργεί να «εμφανιστεί» στην κουβέντα! Πρόκειται για ένα ιστορικό μοντέλο στην κατηγορία που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 37 χρόνια και πλέον, φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για το τέλος παραγωγής του, στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θα σταματήσει και από τις ΗΠΑ. 

Μόνο σε συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην Αυστραλία θα συνεχίσει να διατίθεται, ως Shogun όμως και όχι ως Pajero. Η ιαπωνική μάρκα ήδη παρουσιάζει την έκδοση Final Edition, που παραδοσιακά δημιουργεί όταν «αποχαιρετά» ένα σημαντικό για αυτή μοντέλο. Αντίστοιχη έκδοση είδαμε και πριν μερικά χρόνια, στο Lancer Evolution. 

Στην περίπτωση του Pajero η Final Edition έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 700 κομμάτια. Έχει στο στάνταρ εξοπλισμό της ηλιοροφή, ράγες οροφής και προαιρετικά εφοδιάζεται με ένα πακέτο στο οποίο περιλαμβάνεται μια αεροτομή πίσω, ειδικό κάλυμμα ρεζέρβας στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και λασπωτήρες με το όνομα του μοντέλου. 

Στο εσωτερικό έχουμε ηλεκτρικά και δερμάτινα καθίσματα, μαζί με φωτιζόμενο ταμπελάκι Final Edition στους μαρσπιέδες. Ο κινητήρας του είναι ένας τετρακύλινδρος τουρμποντίζελ των 3.2 λίτρων με 190 ίππους και 440 Nm ροπής, ο οποίος στέλνει την ισχύ του και στους τέσσερις τροχούς (κατ'επιλογήν) μέσω ενός αυτόματου σασμάν πέντε σχέσεων και υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό πίσω. Όσοι αγοράσουν το Mitsubishi Pajero Final Edition θα λάβουν και κάποια ειδικά αυτοκόλλητα, μαζί με ένα ρολόι της Citizen με το σήμα της Mitsubishi.