Το μέλλον της Mercedes-AMG είναι υβριδικό

Πέτρος Σηφαλάκης
Το μέλλον της Mercedes-AMG είναι υβριδικό
O επικεφαλής της Mercedes-AMG επιβεβαίωσε ότι μετά το 2021, όλα τα μοντέλα της AMG θα έχουν κάποιου είδους υβριδική τεχνολογία στο σύστημα κίνησής τους.

Η νέα Mercedes GLS δεν έχει ακόμη έκδοση AMG όμως ως GLS580 έχει έναν V8 κινητήρα σχεδιασμένο από την AMG. Ο επικεφαλής της μάρκας, Τομπίας Μόερς είπε ότι ο νέος V8 της GLS δείχνει το μέλλον της AMG. Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει υβριδική τεχνολογία 48 Volt που συνδυάζει αυξημένη απόδοση, μαζί με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

«Από την αρχή του 2021 δεν θα υπάρχει κανένα αυτοκίνητό μας χωρίς εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Πηγαίνουμε πολύ γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι η υβριδική τεχνολογία θα ενσωματωθεί περισσότερο στην σπορ κατηγορία αυτοκινήτων από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μέχρι το 2025. Είναι το κλειδί για να φέρουμε το μέλλον σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα» είπε ο επικεφαλής της Mercedes-AMG.

Τα πρώτα υβριδικά μοντέλα της AMG έφτασαν πέρυσι στη σειρά 53 της AMG. Υιοθετούν έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα και ένα 48βολτο υβριδικό σύστημα . Με αυτό τον τρόπο μηδενίζουν την υστέρηση στο πάτημα του γκαζιού και παράλληλα μειώνουν την κατανάλωση, ισορροπώντας ανάμεσα στην οικονομία καυσίμου και τις επιδόσεις.

Το πιο «τρελό» υβριδικό πρότζεκτ που ετοιμάζει η Mercedes-AMG είναι αυτό του hypercar One, το οποίο θα έχει ένα ηλεκτρικό τούρμπο, ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο στρόφαλο και έναν ηλεκτροκινητήρα για κάθε έναν από τους εμπρός τροχούς, τεχνολογία κατευθείαν από τη Formula 1. Το υβριδικό μοντέλο θα είναι τόσο παρόμοιο με το μονοθέσιο που τρέχει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα έχει και τον ίδιο κινητήρα εσωτερικής καύσης με τούρμπο, έξι κυλίνδρους σε διάταξη V και κυβισμό 1.6 λίτρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!