Ταξί Tesla με μπαταρίες που αντέχουν 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ταξί Tesla με μπαταρίες που αντέχουν 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα!
Έως το τέλος του 2020, ο Έλον Μασκ «υποσχέθηκε» μια νέα υπηρεσία ταξί σε συγκεκριμένες αμερικανικές πόλεις και ετοιμάζει και το τεχνικό υπόβαθρο ώστε να υποστηρίξει την ιδέα του.

Ένα ταξί δεν έχει τις ίδιες καταπονήσεις με ένα ιδιωτικής χρήσης όχημα και για αυτό η ιδέα του Έλον Μασκ, να φέρει νέα ταξί στις ΗΠΑ, συνοδεύεται από μια παρουσίαση νέας τεχνολογίας. Αφορά τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, όπου είναι και η Αχίλλειος Πτέρνα των ηλεκτρικών μοντέλων. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Tesla είπε ότι οι νέες μπαταρίες που θα εφοδιάζουν τα μοντέλα του θα έχουν αντοχή έως και 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ένα «τρελό» νούμερο με τα σημερινά δεδομένα.

Ο Μασκ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις νέες μπαταρίες. Αυτό που είπε είναι ότι οι μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής περίπου 500.000 με 800.000 χιλιόμετρα σήμερα και ο διπλασιασμός της θα αναδείξει περισσότερο τους ηλεκτροκινητήρες, που είναι πιο ανθεκτικοί από τους παραδοσιακούς εσωτερικής καύσης. Σε ο,τι αφορά τα νέα ταξί που θα δούμε από την Tesla, ο Μασκ είπε ότι θα κυκλοφορήσουν έως το τέλος του 2020 και θα είναι πολύ πιο φθηνή υπηρεσία από τον ανταγωνισμό.

Δεν θα ανήκουν όλα τα αυτοκίνητα στην ίδια την Tesla, μόνο μερικά από αυτά και τα υπόλοιπα θα είναι συνεργατών που θα θέλουν να γίνουν συνέταιροι της μάρκας. Η προμήθεια που θα έχουν θα είναι 30%. Αργότερα, υπάρχει στο πλάνο τους μια ακόμη πιο πρωτοποριακή ιδέα που θα είναι το αυτοκίνητο να κάνει... μόνο του το ταξί και ο ιδιοκτήτης του να είναι σπίτι ή στη δουλειά του. Θα μπορεί να κινείται αμιγώς με την αυτόνομη τεχνολογία του και θα είναι απόλυτα ασφαλές σε κάθε επίπεδο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!