Οι Porsche Cayman και Boxster γίνονται ηλεκτρικές!

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι Porsche Cayman και Boxster γίνονται ηλεκτρικές!
Τα δύο «βασικά» σπορ μοντέλα της Porsche θα αποκτήσουν ηλεκτροκίνητες και υβριδικές εκδόσεις, προκειμένου η μάρκα να περάσει στη «νέα» εποχή της.

Η Porsche σε λίγο καιρό θα μας παρουσιάσει την Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλα. Η 911 είναι δύσκολο να περάσει από τη μία μέρα στην άλλη, στην ηλεκτρική εποχή και έτσι τα δύο βασικά σπορ μοντέλα της Porsche, η Cayman θα κάνουν την αρχή. Υψηλόβαθμο στέλεχος της μάρκας είπε στο βρετανικό Autocar ότι εξελίσσουν ήδη ηλεκτρικές 718 και δουλεύουν πάνω στις υβριδικές, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν τα υβριδικά μοντέλα θα είναι επαναφορτιζόμενα υβριδικά ή συμβατικά.

Περιμένουμε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση, ένα επίπεδο μοτέρ τεσσάρων κυλίνδρων με τούρμπο θα είναι εκεί, εκτός του ηλεκτροκινητήρα. Αργότερα, θα ακολουθήσουν και αντίστοιχες εκδόσεις της 911 και υπάρχει σχέδιο για ένα κορυφαίο hypercar με υβριδικό σύστημα κίνησης για αργότερα. Προφανώς, θα μιλάμε για τον αντικαταστάτη της 918 Spyder οπότε περιμένουμε και συνολική ισχύ περίπου στους 1.000 ίππους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!