ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Ford Focus: Στην Ελλάδα η νέα έκδοση Active με τιμή από 21.393 ευρώ!

Ford Focus: Στην Ελλάδα η νέα έκδοση Active με τιμή από 21.393 ευρώ!

Ford Focus: Στην Ελλάδα η νέα έκδοση Active με τιμή από 21.393 ευρώ!

H συγκεκριμένη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου της Ford, ξεχωρίζει για τα SUV χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτει.

Μετά τις αντίστοιχες εκδόσεις των Ka+ και Fiesta, το νέο Focus Active αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας Active της Ford, απευθυνόμενο όσους αναζητούν την περιπέτεια, χωρίς συμβιβασμούς σε χώρους, επιδόσεις, άνεση και τεχνολογίες. Με εξωτερικό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά απόδοσης παρόμοια με εκείνα των υπολοίπων SUV οχημάτων της Ford, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν καταξιώσει τη δημοφιλή γκάμα του νέου Focus, αποτελώντας παράλληλα ένα πολυχρηστικό οικογενειακό μοντέλο ικανό να κινηθεί ακόμη και σε εκτός δρόμου μονοπάτια.

Το Ford Focus Active διαθέτει υψηλότερη θέση οδήγησης η οποία εξασφαλίζει καλύτερη θέαση του δρόμου, μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, αλλά και -στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις Active- ανάρτηση SLA πολλαπλών συνδέσμων της Ford, εγκατεστημένη στον πίσω άξονα. Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα ελαστικά υψηλότερου προφίλ με ζάντες 17 ή 18 ιντσών και η διαφορετική ρύθμιση σε ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, η οποία συνδυάζεται ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης με νέα γεωμετρία στα σημεία άρθρωσης της ανάρτησης.

Πέραν των ήδη γνωστών προγραμμάτων οδήγησης (Normal, Sport και Eco), όλες οι εκδόσεις του νέου Focus Active δίνουν στον οδηγό δύο ακόμα δυνατότητες: το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος), καθώς και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της «φόρας» του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του νέου Ford Focus, η Active διαθέτει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, με σημαντικότερες τις Adaptive Cruise Control, Adaptive Front Lighting System, Active Park Assist 2 και Evasive Steering Assist. Παράλληλα, η γκάμα κινητήρων του νέου Focus Active περιλαμβάνει τόσο στις 5θυρες όσο και στις wagon εκδόσεις αμαξώματος, τα γνωστά μηχανικά σύνολα 1.5 EcoBoost (150 ή 182 ίπποι) και 1.5 EcoBlue (120 ίπποι) της Ford, τα οποία εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Τέλος σε ότι αφορά στις τιμές με τις οποίες διατίθεται το νέο Focus Active, ξεκινούν από τα 21.393 ευρώ για τις 5θυρες εκδόσεις και από τα 22.572 ευρώ για τις wagon, ενώ έχουν ως σύμμαχο το πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραμμα χρηματοδότησης MyFocus της Ford Finance, το οποίο προσφέρει τους πιο ευνοϊκούς όρους και μηνιαία δόση από μόλις 195 ευρώ.