Το 50% των νέων Toyota είναι υβριδικά!

Πέτρος Σηφαλάκης
Το 50% των νέων Toyota είναι υβριδικά!
Οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων είναι το «φόρτε» της Toyota και αυτό αποτυπώνεται από τις πωλήσεις της σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν συνδεθεί με το όνομα της Toyota στο μυαλό πολλών καταναλωτών. Ήταν από τις πρώτες εταιρείες που τα ενσωμάτωσαν στην γκάμα τους σε τόσο μεγάλο όγκο εκδόσεων και αυτό βέβαια συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, τα στατιστικά τους συνεχίζουν να είναι μια πραγματική έκπληξη.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 το 50% των Toyota που πουλήθηκαν στην Ευρώπη είχαν υβριδικό σύστημα κίνησης. Ένας στους δύο λοιπόν, που αγοράζουν μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας προτιμούν την υβριδική έκδοση και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Στο RAV4 συγκεκριμένα, το ποσοστό προτίμησης της υβριδικής εκδοχής είναι πάνω από 70% και ο αντίστοιχος αριθμός για το CH-R είναι... 90%!

To Camry είναι αμιγώς υβριδικό και η νέα Corolla προσφέρεται όχι σε μια, αλλά σε δύο υβριδικές εκδόσεις. Μόνο το Yaris καταφέρνει και «στέκεται» ως μη υβριδικό. Οι πωλήσεις του χωρίζονται περίπου στη μέση με σχεδόν 50% στα βενζινοκίνητα και άλλο τόσο στο υβριδικό. Αργότερα δεν αποκλείεται να δούμε και τη νέα Supra με κάποια εκδοχή που θα φέρει και ηλεκτροκινητήρα στο σύστημα κίνησής της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!