To Renault Captur με turbo βενζινοκινητήρα 130 και 150 ίππων

Gazzetta team
To Renault Captur με turbo βενζινοκινητήρα 130 και 150 ίππων
Το νέο 4κύλινδρο σύνολο των 1.3 λίτρων της Renault-Nissan θα περάσει σύντομα και στο μικρό SUV της Renault, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος.

Η Renault ενισχύει το Captur με έναν νέο κινητήρα βενζίνης, που έχει χωρητικότητα 1.3 λίτρα, τέσσερις κυλίνδρους και απόδοση 130 ίππους με 220 Nm ροπή ή 150 ίππους και 250 Nm ροπή, ανάλογα με την έκδοση. Το συγκεκριμένο μοτέρ το έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της Renault-Nissan και παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα. Διακρίνεται για την ομαλή του λειτουργία, τις πολύ λογικές απαιτήσεις σε καύσιμο που έχει και τη δύναμή του ακόμη και από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας.

Στο Captur θα μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC στην εκδοχή των 150 ίππων. Για να γίνει εφικτό αυτό το αποτέλεσμα, τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και κατανάλωσης, ο νέος κινητήρας κάνει χρήση προηγμένων τεχνολογιών, που έχουν την βάση τους στην τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από την επιτυχημένη, πολυετή εμπλοκή της Renault στη Formula 1. Ενδεικτικά, ο Energy 1.3 TCe αξιοποιεί την τεχνολογία Bore Spray Coating, όπου οι κύλινδροι επικαλύπτονται με ειδικό υλικό για τον περιορισμό των τριβών και την καλύτερη μεταφορά της θερμότητας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.

Επίσης, ο νέος κινητήρας κάνει χρήση του Διπλού Συστήματος Μεταβλητού Χρονισμού (Dual Variable Timing Camshaft). Η εν λόγω τεχνολογία μεταβάλλει διαρκώς την χρονική στιγμή ανοίγματος των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής ανάλογα με τις στροφές και το φορτίο του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές και πιο επίπεδη καμπύλη ροπής έως τις υψηλές με σημαντικά οφέλη για τον οδηγό σε οδηγική απόλαυση και άνεση ενώ εγγυάται και άριστη ανταπόκριση στις μεσαίες.

Παράλληλα, ο κινητήρας Energy 1.3 TCe εξοπλίζεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων (Gasoline Particulate Filter), ένα τεχνικό γνώρισμα κυρίως των κινητήρων πετρελαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αυτός κινητήρας έχει υποβληθεί σε 40.000 ώρες δοκιμών πάνω σε δυναμόμετρο, που εγγυώνται την αντοχή και αξιοπιστία του.

Το Renault Captur 1.3 TCe διατίθεται από 15.980 ευρώ, ενώ συνοδεύεται, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια. Εκτός των επιλογών με 130 και 150 ίππους, η γκάμα κινητήρων του δημοφιλούς crossover πλαισιώνεται από τον τούρμπο κινητήρα βενζίνης 0,9 TCe 90hp και τον κινητήρα diesel 1.5 dCi 90hp, όλοι τους σύγχρονων προδιαγραφών ρύπων WLTP. Το Renault Captur 1.3 TCe διατίθεται στις γνωστές εξοπλιστικές εκδόσεις (Authentic, Expression, Dynamic), αλλά και στην αναβαθμισμένη έκδοση Dynamic-X, που είναι άμεσα διαθέσιμη στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!